Tänavu juba Riia VEF-i ja Kalev/Cramot hammustanud Viimsi alustas vägevalt ka Ventspilsi vastu. Karl-Johan Lipsu tabamustest hoo üles saanud Viimsi võitis esimese veerandaja 23:17 ja esimese poolaja lõpus oli Eesti sats peal 43:39.

Malik Toppini vedamisel hoidis Viimsi ka kolmandal veerandajal eduseisu ning viimase kümne minuti eel olid nad peal veel viie silmaga, kuid siis lendasid meeskonna mängumasinasse liivaterad. Ventspils alustas otstavad veerandit 10:2 vahespurdiga, mistap Viimsi leidis end 64:67 kaotusseisust. Valusad hetked tabasid Eesti meeskonda kolm ja pool minutit enne normaalaja lõppu, kui 73:76 seisult Toppin eksis kahel vabaviskelt ja vastaste poolel sopsas kaugelt Kristaps Mediss. Viimsi järgmine rünnak päädis Siim-Markus Posti pallikaotusega ning Linards Jaunzems vastas veel ühe kolmesega.

Viimsi üheksapunktilisest kaotusseisust enam välja ei tulnud ning meeskond kaotas kohtumise 81:91. „Mingitel momentidel oleksime pidanud katetest minema viskajatele peale. Nad said lõpuks hoo sisse ja meie ise ei saanud enam palle sisse. Endalgi sai mõistus otsa, et mida rünnakutel teha,“ pööras Viimsi peatreener Valdo Lips kohtumise järel tähelepanu tõigale, et vastased sopsasid 30-st kaugviskest lausa 15.

15 võidu kõrvale 13. kaotuse saanud Viimsi/Sportlandi poolel viskasid parimatena Toppin 27 ja Devin Harris 24 silma, Eesti mängijatest oli üheksa punktiga parim Lips. Läti meeskonda tassis Ivan Gandia-Rosa, kelle arvele jäi lausa 32 punkti ja viis korvisöötu. Ventspilsi üks edu võit oli ka lauavõitlus, kus nad said kätte 14 ründelauda. Viimsi sai samal ajal neid kätte vaid viis. „Juba mitmes mäng, kus selle pealt tuleb. Viskajatel on ka lihtsam, kui on teada, et pikad nopivad pallid suure tõenäosusega ära. Palju mõtteainet nii mängijatele kui treeneritele,“ lisas Lips.