Aigro hüppas avavoorus 125,5 meetrit ja sai selle eest 120,5 punkti. Teises voorus lendas Aigro meetri võrra kaugemale ning kogus kahe hüppega kokku 238,5 punkti. Sellega teenis ta 25. koha.

„Esimene hüpe oli väga OK, tuuletingimuste eest sain pea 9 punkti juurde. Teise hüppega ma rahule ei jää,“ võttis Aigro võistluse kokku. „Jäin liikumisega hiljaks ja kui oleksin natukene rohkem otsa tabanud, oleks 5-6-7 meetrit pikem hüpe olnud.“

Kahe hüppe vahel Aigro ühtegi muutust ei plaaninud. „Esimene hüpe oli üks parimaid, mida mitme kuu jooksul olen näidanud. Üritasin samu asju teha, aga natuke jäin hiljaks oma liikumisega,“ analüüsis mägikotkas.

Normaalmäe põhivõistlusel sai ta 31. koha ehk jäi esimena lõppvoorust välja. „Väike mägi oli pettumus, plaan oli kõikidest hüpetest osa võtta. Väike mägi on mul kuidagi saatanast,“ tõdes ta.

Aigro rääkis MM-i eel, et eesmärgist on tiitlivõistluste parim koht üle teha. Seni oli tema parim tulemus kahe aasta taguse Oberstdorfi MM-i 25. koht suure mäe võistlusel. Täna kordas ta seda tulemust. „Nagu Pekingi olümpialgi, siis suure mäel parandasin vead ära ja sain kõik hüpped kaasa teha. Ühe koha oleksin võinud tõusta, siis oleks tiitlivõistluste parima koha kätte saanud,“ rääkis Aigro eesmärkidest.

Eestlaste hooaeg pole veel sugugi läbi. Ees ootab kaheksa võistlust. „Jõuab veel ehk hooajale positiivset hõngu anda, võistlustahet igatahes jagub,“ lisas ta. Nüüd reisib Aigro paariks päevaks Eestisse ning siis ootab ees juba Norra tuur. 10. - 19. märtsini võistlevad suusahüppajad Oslos, Lillehammeris ja Vikersundis.

Kodupubliku vägev õhtu

Maailmameistriks krooniti koduses Planicas sloveen Timi Zajc. Esimese individuaalse tiitlivõistluste medali saanud Zajc hüppas täna 137,5 ja 137 meetrit ning kogus 287,5 punkti. Zajci teise vooru hüppe järel lasi mäe alla kogunenud publik kõigest väest looma välja. Hõbeda pälvis Pekingi olümpiavõitja Ryoyu Kobayashi (276,8 p). Kui oli näha, et jaapanlase hüpe Zajci tulemust ei ohusta, rõkkas kodupublik taas. Pronksi pälvis kahekordne maailmameister, poolakas Dawid Kubacki (276,2 p).

Sloveenia publik nautis reede õhtut täiel rinnal.