Venemaa mängude programm on peaaegu identne suusaalade MMi kavale. Näiteks eile peeti Malinovkas naiste 4x5 kilomeetri teatesõit, mis oli neljapäeval kavas ka Planicas.

Esikoha saavutas Peterburi piirkonna naiskond, teine oli Tatarstani vabariigi võistkond.

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe teatas pressikonverentsil, et ürituse korraldamist kindlasti jätkatakse ja plaanis on ka mänge laiendada. Tänavu olid välismaalt kohal Valgevene sportlased.

„Kas mitte kasahhid ei osalenud vabatehnikavõistlusel? Kutsusime neid ja paljude teiste riikide esindajaid, kuid neil polnud teist ega kolmandat võitskonda siia saata,“ sõnas Välbe.

Suusajuht loetles ka riike, keda üritati kohale meelitada. „Olime ühenduses Hiina, Mongoolia ja Iraaniga. Aga näiteks iraanlased polnud veel lumel suusatanud, on ainult rullsuuskadel sõitnud. Hiinas pole tugevaid suusatajaid peale nende, kes lähevad MMile. Lisaks on neil ranged koroonapiirangud. Meil on olnud kontakte, aga need on viisakalt ära öeldud,“ lisas Välbe.

Suusajuht kiitis ühtlasi Malinovkas peetavate mängude taset. Ta oli kurb vaid selle üle, et kõik Venemaa piirkonnad ei saatnud mängudele oma võistkonda.

„Need on olnud hea võistlused. Neid saab korraldada olenemata sellest, kas meie osaleme rahvusvahelistel võistlustel,“ ütles Välbe. Ta lisas, et Venemaa suusaliit kaalub järgmisel aastal ka oma Tour de Ski loomist.

Malinovka võistlused kulmineeruvad nädalavahetusel meeste teatevõistlusega ning nii naiste kui ka meeste suusamaratonidega.

Jaga
Kommentaarid