Norra teistele koondistele sõnaõigust ei andnud, sest nende esimene sõitja Hans Christer Holund sõitis juba pärast kilomeetrit teistega vahe sisse ning järgmistes vahetustes kindlustasid Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger ja Johannes Høsflot Klæbo tiimile kindla esikoha.

Päeva üllataja oli Soome. Kui Ristomatti Hakola oli pärast avavahetust suures grupis, siis nende teine sõitja Iivo Niskanen sõitis järgnevatega sisse pooleminutilise vahe. Järgmistes vahetustes suutsid Perttu Hyvärinen ja Niko Anttola seda edu kindlalt hoida. Finišisse jõudsid nad 46,9 sekundit pärast liidrit ja sellega said põhjanaabrid sellelt MM-ilt esimese medali.

Pronksmedali jagasid finišisirgel sakslaste ankrumees Friedrich Moch ja prantslane Jules Lapierre, kellest oli teravama jalaga esimene. Viiendana jõudis kohale Kanada ja Rootsi leppis kuuenda kohaga. Eesti nelik (Martin Himma, Marko Kilp, Alvar Johannes Alev ja Kaarel Kasper Kõrge) kaotas võitjale 7.17,3, mis andis 15 startinud meeskonna seas 12. koha.

Enne võistlust

Kell 13.30 lähte saavas sõidus on vaieldamatu suursoosik Norra nelik, kuhu kuuluvad Hans Christer Holund, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger ja Johannes Høsflot Klæbo. Neist Klæbo ja Krüger on sel MM-il võitnud juba kaks kulda, Golberg ühe ning Holund on parimal juhul olnud kolmas.

Norra teatenelik on viimasest 16 MM-kullast viinud koju 15, viimati jäid nad esikohata 1999. aastal, kui nad kaotasid Ramsaus Austriale. Külm dušš tabas norralasi aga eelmisel talvel Pekingi olümpial, kus nad leppisid Venemaa järel „alles“ teise kohaga. Teatavasti venelased kui mõrvarliku agressorriigi esindajad sel MM-il kaasa ei tee.

Medalist võivad täna unistada päris mitu meeskonda. Tänavu Toblachi MK-etapil toimunud 4 x 7,5 teatesõit läks Norral aia taha ning nad jäid seal Itaalia ja Saksamaa järel kolmandaks. Tõsi, sealsest nelikust on norralastel MM-il stardis ainult Krüger. Kindlasti on medalisoosikute seas ka Prantsusmaa, kes lõpetas nii viimasel MM-il kui ka OM-il kolmandana, ning samadel võistlustel neljanda koha saanud Rootsi.

15 meeskonna seas on stardis ka Eesti nelik, kuhu kuuluvad Martin Himma, Marko Kilp, Alvar Johannes Alev ja Kaarel Kasper Kõrge. 2021. aastal Oberstdorfis toimunud MM-il sai samas koosseisus sõitnud Eesti 18 meeskonna seas 13. koha, Pekingi olümpial oli Eesti (Kõrge asemel oli toona kvartetis Henri Roos) 15. tiimi seas 15.