Planicas toimuval põhja suusaalade maailmameistrivõistlustel krooniti naiste 4 x 5 km teatesõidus võitjaks Norra naiskond, kes pani võidule aluse kolmandas vahetuses, kus Ingvild Flugstad Östberg konkurentidelt eest sõitis. Võistluse suursoosik Rootsi lõpetas Saksamaa järel pronksmedalitel, sealjuures langesid rootslannad kullamängust kolmandas vahetuses, kui lumel oli nende tugevaim sõitja Frida Karlsson.

23-aastane Karlsson süüdistas asjas määrdemehi. „Arvasin, et asjad on kontrolli all. Kuid mu suusad olid nii kohutavad, et ma ei suutnud sammu pidada. Tunnen, et vedasin naiskonda alt,“ rääkis ta võistluse järel Norra rahvusringhäälingule.

Üheksakordne MM-medalist Karlsson jäi oma vahetuses maha ka Saksamaast, peale 5 km ringi läbimist vajus ta hingetuna lumele. „Selline asi tekitab stressi. Ma ei suutnud liidrite tempos püsida ja pidin võitlema iga meetri pärast,“ lisas rootslanna.

Karlssoni karm sõnavõtt tekitas Rootsi koondises paksu verd. Määrdemeeskonna juht Petter Myhlback polnud sportlase väidetega nõus ja tema sõnul polnud probleem suuskades. „Mulle tundus, et ta jalad oli lihtsalt väsinud,“ paugutas Myhlback Rootsi ajalehele Aftonbladetile. „Olen tüdinud sellest, et sportlased virisevad suuskade kallal. Kui suusad on head, siis on kõik vait.“

Lõpuks kindlustas Rootsile pronksi Maja Dahlqvist, kes jättis finišisirgel Soome ankrunaise selja taha. Aftonbladeti sõnul pidas Rootsi koondis lahkarvamuste tõttu õhtul kriisikoosoleku.

„Teame, milleks oleme võimelised, ja läksime kulla järgi,“ nentis Dahlqvist. „Tegime, mis suutsime, aga ilmselt polnud meil kõige paremad suusad. Seda oli näha Frida suurest kaotusest.“