Istanbulis peetavatel Euroopa kergejõustiku sisemeistrivõistlustel tegi esimese Eesti koondislasena etteaste kõrgushüppaja Karmen Bruus, kes paraku kvalifikatsioonist edasi ei saanud. 18-aastane Bruus parandas kvalifikatsioonis küll sentimeetri võrra oma hooaja tippmarki, kuid kolmandal katsel ületatud 1.87 teda paraku kaheksa finalisti hulka ei viinud. Edasipääsuks oleks tulnud ületada vähemalt kõrgus 1.91, millega said hakkama kaheksa võistluskaaslast.

Kui Bruusi sooritused varasematel kõrgustel olid lubavad, siis 1.91 ületamisele ta kuigi lähedal polnud. Kui eestlanna kohale sõitnud kirjutava meedia esindajatega ei soostunud rääkima, siis mõne lause andis ta ERR-i otseülekandes Anu Sääritsale.

„See hooaeg on lihtsalt olnud ebastabiilne, pole suutnud õiget hüpet kätte saada. 1.87 oli päris hea, aga ma ei tea, mis juhtus. Ettevalmistus on kindlasti raskem olnud kui tavaliselt, aga tuleb hakkama saada,“ rääkis Bruus talle.

Noorsportlase viimased nädalad on üsna keerulised, sest tema senisele juhendajale Mehis Virule määrati eelmisel kuul tähtajatu tegutsemiskeeld. Nii juhendas Bruusi Kersti Viru. Kõrgushüppaja väitel on segased ajad teda kindlasti mõjutanud, aga sellest hoolimata võinuks ta oma osa ära teha.

Ülejäänud hooaja kohta ei osanud Bruus veel midagi öelda. „Tulevik on väga-väga lahtine. Eks näis, mis inimesed ümber teevad ja otsustavad. Eks näis, kuidas mul tunne sees on ja mis elu toob. Üks päev korraga – elu on seiklus,“ hoidis 18-aastane sportlane positiivset joont.

Juhendaja Kersti Viru kiitis hoolealust. „Olin valmis ka selleks, et ta võib täna nulli saada. 13. koht oleks olnud huvitav,“ tõdes Viru ERR-i otseülekandes. „Algus oli Karmenil suhteliselt rabe, üks hüpe tuli hästi välja, teine jälle ei tulnud. Ta sai kenasti ennast üles korjata, käima ja hüpped läksid järjest paremaks. Tahaks uskuda, et Karmen on noor inimene, kes suudab sellest kõigest üle olla.“