Peakorraldaja Aare Eiche sõnul polnud ta küll jõudnud ennast veel sellega kurssi viia, kes Haanja maratonil osalevad, aga kuna nii Andrus kui ka Andreas Veerpalu on dopingukaristuse ära kandnud, siis ta nende võistlemisel takistust ei näe.

„Kui nad on lubatud võistlema, siis ega mina neid keelata ei saa. Ma usaldan neid instantse, kes on karistuse määranud ja kui see on ära kantud, siis ma mingit probleemi ei näe. Muidugi hiljem on väga raske oma head nime taastada, see on praktiliselt võimatu,“ rääkis Eiche Delfile.

„Kui mind purjus peaga roolist tabataks, siis ma tohin ju ka mingi aja pärast jälle autoga sõita,“ lisas ta.

Mäletatavasti oli 52-aastane Andrus Veerpalu võistlustules ka Tartu maratonil, kus ületas finišijoone neljandana. Sealjuures alistas ta oma poja Andersi, kes sai 25. koha. Andreas toona kaasa teha ei saanud, sest tema võistluskeeld lõppes alles veebruari viimasel päeval.

Andreas Veerbalu vabanes äsja võistluskeelu alt.

Haanja maratonil saab klassikalises suusatehnikas mõõtu võtta nii 43 km ja 22 km distantsidel, lisaks toimuvad ka lastesõidud.

„Maratonirajad on meil hetkel head. Rajameistrid on tublit tööd teinud, ka ilmaga on meil siiani väga vedanud – lund on kenasti ning praegused miinuskraadid sobivad meile hästi. Ilmaennustus lubab maratonipäevaks kergeid miinuskraade, mis tagab kvaliteetse raja ka matkatempos maratoni läbivate suusatajate jaoks,“ sõnas Eiche.

Hetkel on Estoloppeti sarja liider Andres Juursalu 3982 punktiga, tema järel Kalev Ermits 3965 punktiga ja Hans Teearu 3945 punktiga.

Naisest juhib Merilin Jürisaar 3909 punktiga. Teist kohta hoiab hetkel Eva-Maria Saar 3603 punktiga ja kolmandat Jaanika Paalmäe 3538 punktiga.

Haanja suusamaratoni põhidistants toimub sel laupäeval algusega kell 11.00 ning 22 km distants kell 11.15. Lastesõidud algavad kell 11.30.