24-aastane Stroll, kelle isa Lawrence Stroll on Aston Martini F1 tiimi omanik, jäi eelmisel nädalal Bahreinis toimunud testisõitudest eemale, sest vigastas rattaõnnetuses rannet. Meeskond oli varasemalt kinnitanud, et kui Stroll terveks ei saa, võtab tema koha võistlusnädalavahetusel üle 22-aastane brasiillasest varusõitja Felipe Drugovich, kes on valitsev vormel 2 sarja meister.

Eelmisel nädalal kaks testisessiooni teinud Drugovich siiski ametlikku võistlusnädalavahetuse debüüti veel kirja ei saa, sest väiksel randmeoperatsioonil käinud Stroll on rivis tagasi.

„Oli frustreeriv jääda Bahreini testisõidult eemale, kuid tundsime koos tiimiga, et mul oleks parem keskenduda taastumisele, et ma oleksin paremini valmis selleks nädalavahetuseks ja eelseisvaks pikaks hooajaks.“

„Sõitsin rattaga auku ja kukkusin - õnneks polnud kahju märkimisväärne ning väike operatsioon parandas probleemi kähku. Olen sellest ajast peale teinud tiimiga kõvasti tööd, et selleks nädalavahetuseks võistlusvormis olla,“ kirjeldas Stroll õnnetust, tänades veel „F1 kogukonda nende toetuse ja privaatsuse austamise eest“.

Bahreini GP ajakava

Reede

13.30-14.30 I vabatreening

17.00-18.00 II vabatreening

Laupäev

13.30-14.30 III vabatreening

17.00-18.00 Kvalifikatsioon

Pühapäev

17.00 Põhisõit