18-aastane Bruus parandas kvalifikatsioonis küll sentimeetri võrra oma hooaja tippmarki, kuid kolmandal katsel ületatud 1.87 teda paraku kaheksa finalisti hulka ei viinud.

Edasipääsuks oleks tulnud ületada vähemalt kõrgus 1.91, millega said hakkama ukrainlannad Julia Levtšenko, Jaroslava Mahutšihh ja Katerina Tabašnik, rumeenlanna Daniela Stanciu, hollandlanna Britt Weerman, serblanna Angelina Topic, sakslanna Christina Honsel ning britt Morgan Lake.

Kuidas Bruus oma esitust hindas, me kahjuks vahendada ei saa, sest ta lausus Eesti kirjutavale pressile neli sõna: „Tere, ei soovi rääkida.“

Blogi:

Enne võistlust:

Tohutuid lootusi ei maksa üles kruvida, sest 18-aastase Bruusi sisehooaja tippmark on 1.86. 17 võistlejast on tänavu vähem hüpanud vaid üks sportlane. Ent see ei tähenda sugugi, et Bruus ei võiks finaalikoha eest heidelda. Isiklike rekordite võrdluses jagab ta 8.-10. kohta. Eelmisel välishooajal hüppas Bruus Eesti rekordiks 1.96.

Pühapäeva hommikul peetavasse finaali pääseb vähemalt kaheksa sportlast. Kui mitu võistlejat saavad kirja sama tulemuse - see tähendab, et nii ületatud kõrgus kui ka katsete arv ja järjekord on samad -, võib finaalis näha ka rohkem sportlasi. Kvalifikatsiooninorm on 1.94, aga ilmselt viiks finaali ka kõrguse 1.91 esimesel katsel ületamine.

Neljapäevane ajakava:

18.00 M 800 m jooks (1. ring)
18.05 N kõrgushüpe (kvalifikatsioon)
18.12 M kuulitõuge (kvalifikatsioon)
18.40 N 800 m jooks (1. ring)
18.53 M kolmikhüpe (kvalifikatsioon)
19.30 N 3000 m jooks (1. ring)
19.40 N kuulitõuge (kvalifikatsioon)
20.05 M 1500 m jooks (1. ring)

Eesti koondist esindab Istanbulis kuus sportlast. Naiste 60 meetri jooksus osalev sprinter Õilme Võro tuleb rajale reedel ning meeste 60 meetri jooksus kõrget kohta jahtiv Karl Erik Nazarov laupäeval. Laupäeval algab ka seitsmevõistlus, kus kaasa teevad Maicel Uibo, Hans-Christian Hausenberg ja Risto Lillemets.

Nimetatud viisik tegi neljapäeva hommikul Ataköy Arena nime kandvas hallis trenni ja Delfi fotograaf Argo Ingver sai nad ka piltidele.