Baldauf ja Hauke registreerisid end Nattvasani 90 km pikkusele suusamaratonile, mis peetakse legendaarse Vasaloppeti üritustesarja raames. Starti mehed siiski ei lähe.

Hauke ​​ütles Expressenile, et on haigeks jäänud ja seetõttu nad Rootsi ei reisi. „Loodan, et saan seda järgmisel aastal koos Dominikuga teha. Aga ma tahan selgelt välja öelda, et ma ei plaani tõelist tagasitulekut MMil ega ühelgi profivõistlusel. Tahan lihtsalt oma lõbuks sõita väiksematel võistlustel,“ sõnas Hauke.

2019. aasta Seefeldi MM-il korraldas Austria politsei meeste 15 kilomeetri distantsi eel reidi „Aadrilaskmine“, mille käigus vahistati kokku viis suusatajat. Lisaks Veerpalule, Tammjärvele, Haukele ja Baldaufile jäi vahele ka Kasahstani suusaäss Aleksei Poltoranin. Hauke võeti seejuures politsei poolt kinni hetkel, mil talle tehti hotellitoas vereülekannet.

Rahvusvaheline suusaliit FIS määras kõigile viiele suusatajale nelja-aastase võistluskeelu, mis sai läbi veebruarikuuga.

Rootsi meedia on juba varem kirjutanud, et 35-aastane Aleksei Poltoranin valmistub Kasahstani meistrivõistlusteks ning plaanib seejärel naasta ka tiitlivõistlustele.

Seda, kas ka Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv plaanivad võistlustele naasta, pole teada.

Delfi sai telefoni teel ühendust Tammjärvega ja küsis tema plaanide kohta, kuid endine Eesti koondise suusataja ei tahtnud seda teemat üldse kommenteerida.

Delfi uuris ka Eesti suusaliidu tegevjuhilt Kristjan Kollilt, kas suusaringkondades on kuulda olnud midagi Tammjärve ja (või) Veerpalu võimalikust naasmisest. „Ei ole kuulda olnud ja spekuleerida ei soovi,“ vastas Koll.