Kui detsembri lõpus kaotas Viimsi võõrsil Prometeile suurelt 72:107, siis sel korral olid eestlased esimesel poolajal paremini mängus. Prometei sai sisse küll kiire 6:0 algedu ja avaveerandi lõpuks olid nad peal 25:16. Tänavu 26-st Eesti-Läti liigast 25 võitnud ning tugevas EuroCupis A-alagruppi juhtiv Ukraina meeskond pääses teisel neljandikul juhtima parimal juhul 13 punktiga.

Kuid pikema puhkepausi eel sai Viimsi mitu õnnestumist ning esimesel poolajal 11 silma visanud Malik Toppini vedamisel läksid eestlased riietusruumi 33:43 kaotusseisust. Kui Viimsi on tänavu korra selili pannud nii Kalev/Cramo kui ka Riia VEF-i, siis kolmandat suurt pauku 389 Foruse spordikeskusse jõudnud pealtvaatajat ei näinud. Puhkepausi järel läks Prometei oma teed, kui nad olid kolmanda veerandaja järel peale 74:53 ja võitsid kohtumise 98:67.

15 võidu kõrvale 12 kaotuse saanud Viimsi poolelt jõudsid kahekohalise punktisummani Toppin ja Jorgen Rikberg, kelle arvele jäi vastavalt 22 ja kümme silma. 11 mängijale üsna võrdselt minuteid jaganud Prometei tegi eelkõige pahandust korvi all, kust nopiti 18 ründelauda. Ukraina meeskonna parim skoorija oli 14 punktiga Vjatšeslav Petrov, kaksikduubli sai kirja 13 punkti visanud ja kümme lauda noppinud James L Dickey III.

Viimsi mängumees Siim-Markus Post möönis, et neile saigi saatuslikuks just lauavõitlus. „Kui meil on lauas ka TalTechi vastu raske, siis Prometei vastu on kümme korda raskem. Lõpuks nad viskavad nii kaua kuni saavad sisse… nii on raske mängida,“ möönis kohtumises seitse punkti toonud mängujuht.

Sealjuures Prometei tõi oma 98-st punktist 70 kolmesekundialas. „Nad on suured ja füüsilised, aga see pole vabandus. Peame peeglisse vaatama ja võitlema,“ lisas Post.