Detsembris toimunud meeskondade esimeses omavahelises kohtumises jäi Pärnu kodusaalis TalTechile alla 78:83. Ka TalTechi spordihoones said paremini minema võõrustajad, kes 29-aastase Anatoli Šundeli tabamusest pääsesid juhtima 22:13 ning ülikoolisats võitis kümme minutiga kümme punkti visanud ukrainlase vedamisel avaveerandi 26:19.

Teisel neljandikul pääses TalTech kahe Gregor Ilvese kaugviske toel juhtima juba viieteist punktiga. Kuid siis jooksis tallinlaste rünnak kipsi, Alar Varraku hoolealused jäid enam kui kolmeks minutiks kuivale ja veerandaja keskpaigas oli tablool seis 34:31. Kuid päris löögiulatusse suvepealinlased ei jõudnud ning võõrustajad läksid puhkama 42:37 eduseisus.

Pärnu oli taas hädas visketabavusega

Riietusruumis räägitu hakkas paremini külge valitseva Eesti meistri mängijatele, kes 372 pealtvaataja ees läksid kolmanda veerandaja keskpaigas üle pika aja kohtumist ühe silmaga juhtima. Seejärel said võõrutajad taas palli liikuma ja kaitse paika, mistap viimase kümne minuti eel olid nad peal 60:54 ja kaheksa minutit enne normaalaja lõppu oli TalTechi eduseis kümme silma. Ent seegi polnud veel otsustav vahespurt.

Leeduka Tadas Pazera ja kapten Mihkel Kirvese õnnestumiste najal oli Pärnu korduvalt ühe punkti kaugusel, kuid päris tasaseisuni Gert Kullamäe hoolealused ei jõudnudki. TalTechi kangelaseks tõusis lõppeks Šundel, kelle kaks tabavat kaugviset viisid tallinlased ette seitsmega, lähemale kui kuus punkti külalisi enam ei lastud ning nad võitsid kohtumise 85:79.

Pärnakad olid taas hädas visketabavusega, sest platsilt tabati 86-st sooritusest vaid 27 ning suuresti hoidsid neid mängus 17 nopitud ründelauda, sealjuures nii Mihkel Kirves kui ka Matthew Mccarthy said neid kätte kuus. Kirvese arvele jäi lõpuks 24 punkti ja 12 lauda, Isaiah Hart toetas teda 17 silmaga. Väga liimist lahti oli koondislane Robert Valge, kes sai käe valgeks alles kohtumise viimastel sekunditel.

Raudmees Šundel hoidis asjad kontrolli all

Eelmisel nädalal Keilale kaotanud TalTechi abitreener Kris Killing tõdes, et kolmapäeval oli meeskonna fookus õiges kohas, ent rahul ei saa olla just lauavõitlusega. „Tuleb tõdeda, et jäime kõvasti hätta. Eriti Kirves ja McCarthy said väga palju olukord. Pärnus saime nendega hakkama, täna jäime hätta. Tuleb tööd teha,“ lausus ta.

TalTechi poolel säras ukrainlane Šundel, kelle arvele jäi 31 punkti ja kaheksa lauda. „Ta on meil üks raudmees, kes hoiab asjad taga kontrolli all ja vajalikul hetkel skoorib. Tema puhul pole punktid peamised, aga viimasel kuul on tal punktid ka järele tulnud,“ kiitis Killing. Platsilt 61-st viskest 31 tabanud meeskonna ridades jõudsid kahekohalise punktisummani veel Ilves ja Toomas Raadik, kes tõid vastavalt 16 ja 14 silma.

Nii kolmanda järjestiku matši kaotanud Pärnul kui TalTechil on tabelis 11 võitu, viimasel kohamängudele viival kohal on 14 võiduga Läti sats Ogre. TalTechil on põhihooajal pidada veel neli matši. „Peame neis oma joonisest kinni hoidma. Eesti meistriliiga play-off on tulemas, proovime hooaja lõpu teha oluliselt parema kui alguse,“ ütles Killing.