„Teadsime, et meil on peale pausi raske reele saada. Hoidsime end mängus ja lõpus oli loterii,“ võttis kohtumise kokku Rapla kapten Sven Kaldre. Novembris toimunud omavahelises liigamängus tegi Kalev/Cramo kiirelt sotid selgeks, kui nad võitsid avaveerandi 20:6 ja kogu kohtumise 79:67. Tallinlased alustasid kolmapäevalgi kodusaalis hästi, sest vähem kui nelja minutiga olid nad peal 14:7. Kuid sel korral sai Rapla püssid paukuma ja kümne minutiga kümme silma toonud Tyler Cheese’i vedamisel võitsid nad 303 pealtvaataja ees avaveerandi 28:26.

Kui esimesel kümnel minutil viskasid kaks meeskonda kahe peale 54 punkti, siis teine neljandik oli selle peegelpilt, sest skoor kasvas ülimalt visalt ja mõlemad tiimid patustasid rumalate lahendustega. Raplale lisandus teise veerandaja esimese seitsme ja ja poole minutiga vaid kaks punkti ning kalevlased läksid pikemale mõttepausile 40:37 eduseisus. Kolmandal veerandajal haaras initsiatiivi Kalev/Cramo, kes käristasid vahe kiirelt 11 punktile ja viimase kümne minuti eel olid Heiko Rannula hoolealused peal 66:57.

Rapla keeras kohtumise enda kasuks

Veel neljanda veerandaja keskpaigas oli Kalev ees kindlalt 72:62, kuid siis jäid tallinlased kuueks minutiks kuivale! Oleksandr Kovliari kahe mööda läinud vabaviske järel sopsas keskpositsioonilt Cheese, kes viis külalised neli minutit enne normaalaja lõppu juhtima ühega ning minuti pärast viis Obrad Tomic meeskonna ette 75:72 ehk Rapla tegi kolme ja poole minutiga lausa 13:0 vahespurdi.

Põnevuslahingus selgus võitja viimastel sekunditel. Ka Alterique Gilbert eksis pool minutit enne normaalaja lõppu kahel vabaviskel, ent tallinlased said ründelaua ja vabaviskejoonele pääsenud Wes Van Beck sopsas kahest ühe. Kuid siis magasid kalevlased maha rünnakule uhanud ja pika söödu saanud Kendall Stephensi, kelle lihtne korv viis Rapla ette 77:73.

Van Becki mööda läinud kaugviske järel tabas vabaviskejoonele saadetud Anton Davidjuk sealt mõlemad sooritused ning sellega oli kohtumine sisuliselt tehtud. Rapla sai lõpuks tosina kaotuse kõrvale 16 võidu skooriga 83:77.

Kalevi mäng oli uimane

„Tegelikult eksisid lõpus mõlemad eeskonnad. Meil oli natuke rohkem õnnestumisi ja see tõi võidu. Pikka juttu pole. Tulime [koondise] pausiga hästi toime ja loodame, et see hoog läheb edasi,“ sedastas kohtumises kahe silmaga piirdunud Kaldre.

Vägeva partii tegi platsilt 14-st viskest kaheksa tabanud Cheese, kelle arvele jäi 24 punkti, viis lauda ja neli korvisöötu. Tormi Niits ja Tomic toetasid teda 15 punktiga, sealjuures viimane neist võttis maha lausa 14 lauapalli.

Sel hooajal 24-st mängust 19 võitnud Kalev/Cramo ridades tõid parimatena Kregor Hermet 24, Kovliar 14 ja Martin Dorbek 10 punkti. Tallinlasi vedas alt visketabavus, sest perimeetrilt sopsati 23-st sooritusest seitse ja vabaviskejoonelt 17-st kümme. Mõlemad meeskonnad olid hädas ka pallikaotustega, sest Rapla tegi neid 21 ja Kalev 20. „Täna oli uimane mäng,“ nentis kalevlaste kapten Dorbek. „Mõlemal meeskonnal oli koondisepaus ja me polnud tavapärases rütmis. Rapla kasutas selle hästi ära.“