Maailmameistriks on Karlsson tulnud korra, kui neli aastat tagasi võitis ta kulla naiste teatesõidus. Individuaaldistantsidel on ta võitnud juurde seitse MM-medalit, kuid mitte ühtegi kuldset. Tal on ette näidata viis hõbedat ja kaks pronksi.

Hõbemedalite sadu tuli jutuks ka tänase võistluse järel ajakirjanike ees. Karlsson rääkis, et kardab hüüdnime „Hõbe-Frida“. „See oleks kohutav,“ vahendas Aftonbladet rootslanna sõnu. „Ma jahin ikkagi kuldmedaleid.“

Tänases sõidus tuli Karlssonil tunnistada ajaloolise kulla võitnud USA suusataja Jessica Digginsi paremust. Kolmanda koha tõi Rootsile Ebba Andersson. Ühtlasi lõppes sellega rootslannade ülemvõim, sest kolm esimest kulda Planicast võitsid naiste murdmaadistantsidel just Rootsi suusatajad.

„Oleksin eelistanud tulla Ebba järel teiseks. Me võistleme ikkagi Rootsi nimel,“ tõdes Karlsson. „Andsin täna endast kõik ja siis ei saa mitte rahule jääda. Kuigi jahtisin kulda, olen enda esitusega rahul.“

Karlsson on praegusel hetkel ilmselt kõige populaarsem naissuusataja MM-il. Intervjuutsoonis kulus tänagi tal kõige rohkem aega ajakirjanikega suhtlemiseks. Seda kauemgi kui maailmameistriks kroonitud Jessica Digginsil. Juttu oleks jätkunud pikemaltki, kuid ees ootas pressikonverents meediakeskuses. Tõsi, maailmameistrina pidi Diggins veidi varem pressikonverentsile sammuma.

Delfi uuris pressikonverentsi järel Karlssonilt, mida ta arvab rahvusvahelise suusaliidu FIS-i presidendi Johan Eliasch hiljutisest sõnavõtust, kus ta teatas, et Venemaa sportlased peaksid võimalikult kiiresti võistlustele naasma. „Nii kaua, kuniks sõda käib, on ainult üks lahendus. Nad ei tohi võistelda,“ teatas Karlsson oma seisukoha antud küsimuses.