Veel 4,5 km vaheajapunktis mahtusid Diggins ning Rootsi koondislased Ebba Andersson ja Frida Karlsson kolmekesi 1,6 sekundi sisse, kuid distantsi teises pooles pani ameeriklanna oma paremuse maksma. Kolmekordne olümpiamedalist lõpetas võistluse ajaga 23.40,8 ja 31-aastane sportlane sai sellega auhinnakogusse kuuenda MM-medali.

„See oli mu karjääri üks parimaid sõite! Teadsin, et olen hea vormis. aga vajasin ka häid suuski,“ muljetas Eurospordi vahendusel Diggins, kes võitles intervjuud andes pisaratega. „Võistlus lõpuks ma ei tundnud omi jalgu, aga see on minu puhul normaalne.“

Kui Planica MM-i eelnevates mõõduvõttudes said rootslannad 15 km suusavahetusega sõidus kaksik- ja sprindis nelikvõidu, siis sel korral leppisid nad hõbeda ja pronksiga. Teise koha sai Karlsson (+14,0) ja kolmanda Andersson (19,5). Sealjuures kaks talve tagasi toimunud MM-il olid kaks rootslannat täpselt samadel kohtadel, toona noppis nende nina alt kulla Therese Johaug.

Teisipäeval jäid esimesena poodiumilt välja norralannad Anne Kjersti Kalvaa (+35,1) ja Ingvild Flustad Östberg (+46,6), kuuendale kohale sõitis Itaalia koondislane Francesca Franchi (+51,2). Stardis oli ka kaks eestlannat – Kaidy Kaasiku sai 41. (+3.23,3) ja tema kaksikõde Keidy 44. (+3.34,4) koha.