Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) otsib teadupärast võimalusi, kuidas Venemaa atleedid saaks taas rahvusvahelistel võistlustel osaleda. Eelkõige puudutab see 2024. aastal Pariisi olümpiat.

„Olen kuulnud, kuidas tehakse tööd, et saaksime neutraalsete sportlastena võistelda. Räägitakse, et meil tuleb selleks mingi paber allkirjastada. Ma tahaksin selle kohta öelda, et ei kirjuta alla ühelegi paberile, mis ütleb, et olen oma riigi vastu,“ vahendab Inside the Games Stupaki sõnu.

„Oleme väsinud, et Venemaa sportlaste õiguseid rikutakse ja meie väärikust alandatakse. Olen Venemaa sportlane ning ma armastan ja austan oma riiki. Kui mulle antakse neutraalse sportlase staatus, siis ühtegi paberit ma allkirjastada ei kavatse,“ oli 28-aastane venelanna resoluutne.

„Tundub, et kui sa oled venelane, siis oled automaatselt rumal ja harimatu. Sa ei oska mitte midagi teha ja ei tea kuidas käituda. Meil on suur hing ning meie südames on palju armastust. Jumaldame oma spordiala ning armastame ja väärtustame oma riiki. Mida me veel vajame? Kui tahate meid poliitikasse tirida, siis jätke see parem sinnapaika. Me tahame lihtsalt võistelda, see on kõik,“ ütles Stupak lõpetuseks.

Stupak võitis 2022. aasta Pekingi olümpial naiste teatesõidus kulla. Lisaks on tal auhinnakapis veel kolm olümpiamängude pronksmedalit.

Jaga
Kommentaarid