Põhivõistluse esimeses voorus 19ndana mäest alla hüpanud Aigro näitas 93-meetrist õhulendu ning kogus 116,1 punkti. Jooksvas heitluses viiendaks läinud Aigro pidi seejärel pikalt ootama, kas pääseb 30 hulka või mitte. Lõpuks jäi eestlane esimesena teisest voorust välja. Teda jäi 30. kohast lahutama 0,5 punkti.

„31. koht on juba mitmendat korda. Pettumus on suur,“ tõdes Aigro hetkel, mil veel viimased mehed esimese vooru hüppeid tegid, Eesti ajakirjanikele. „Mis ma pead norgu lasen: suur mägi, mis sobib mulle paremini, tuleb veel järgmine nädal ette võtta.“

Mille pealt oleks saanud täna vajalikud 0,6 punkti leida? „Kindlasti stiili pealt, maandumise eest sain ainult 17 punkti,“ arutles Aigro. „Liiga kiiresti lähen hüppe esimest poolt lendama, võtan lennuasendi liiga vara sisse. Ma ei vii tõuget lõpuni, seal on palju varu.“

Nüüd ootab Aigrot ees pikem võistluspaus. „Suure mäe trennid algavad kolmapäeval,“ sõnas ta. Vahepealse aja saab Aigro saalis trenni teha ja puhata või soovi korral teisi võistlusi vaatamas käia. Suure mäe hüppevõistluse kvalifikatsioon on kavas 2. märtsil.

Kuldmedali võitis tiitlikaitsja Piotr Zyla, kes oli avavooru järel alles 13. kohal, kuid teises voorus näidatud 105-meetrisele hüppele polnud teistel midagi vastu panna. 105 meetrit tähistas Planicas ühtlasi uut mäe rekordit. Poolaka järel sai teise koha sakslane Andreas Wellinger (+2,6 punkti), kes edestas koondisekaaslast Karl Geigerit 1,6 ning austerlast Stefan Krafti kahe silmaga.

Kevin Maltsev põhivõistlusele ei pääsenud. Tema sai eilses kvalifikatsioonis 52. koha.