Soome ajakirjanikud rääkisid Delfile, et suusataja viibib endiselt haiglas. Ruuskanen peaks täna haiglast välja saama, kuid pole teada, millal ta kodumaale tagasi reisida saab.

Intsident leidis aset 15 + 15 km suusavahetusega sõidus pärast üht pikka laskumist, kui Ruuskanen kaotas kehvade rajaolude tõttu suuskade üle kontrolli ning lendas seejärel vastu reklaamplakatit. Suusataja toimetati lähedal asuvasse Jesenice haiglasse. Ruuskanenil tekkis kukkumise tagajärjel jalale suur lõikehaav. Õnneks arstid luumurdu ei tuvastatud.

Koos Ruuskaneniga kukkus ka itaallane Paolo Ventura, kelle õnnestus reklaamplakateid vältida. „Ma murdsin suusa ja kaotasin selle pärast üle kahe minuti. Korraldajad oleksid pidanud raja üle soolama,“ rääkis võistluse katkestanud Ventura välismeediale.

Vahejuhtumit nägi poole silmaga pealt ka sõidus 35. koha saanud Alvar Johannes Alev. „Nägin üht sinist vormi, aga seal polnud aega reageerida. Selles suhtes on karm. Minu jaoks on küsimus, miks ringid nii pidi tehti. Klassikaring oli tehniliselt selgelt nõudlikum ja kiirem. Teine ring, kus olid pikad tõusud ja vähem tehnilisemad laskumised, oli uisusõiduks mõeldud, kus nagunii on juba vahed sees. See ei ole minu kontrolli all, aga huvitav lahendus küll,“ rääkis ta Delfile.

Soome koondis heitis võistluse korraldajatele ette, et reklaamplakatile oli jäänud pehmendus paigaldamata ning viga tunnistas ka võistluste juhataja Michal Lamplot. „Pehmendust ei olnud pandud, sest rada oli selles punktis väga lai ja keegi ei arvanud, et see oli riskantne koht. Edaspidi eemaldame selle reklaamplakati sootuks,“ sõnas Lamplot Iltalehtile.