Ilves hüppas täna normaalmäel 98 meetri kaugusele, mis andis talle 117,9 punkti ja seitsmenda koha. 10 km suusadistantsi eel olid liidrid Jarl Magnus Riiber ja jaapanlane Ryota Yamamoto, kes hüppasid võrdselt 103,5 meetrit. Eestlane sai neist rajale 53 sekundit hiljem.

Ilves püüdis suusarajal kiirelt Yoshito Watabe kinni ja esimese ringi lõpuks jäi talle jalgu ka Martin Fritz. Teise ringi keskpaigas said jälitajad Ilvese pundi kätte ning eestlane püsis seejärel sõidu lõpuni kümneliikmelises grupis, kuhu kuulusid näiteks ka Jens Luraas Öftebro, Johannes Lamparter ja Vinzenz Geiger.

Medaliheitlusesse neil küll sekkuda ei õnnestunud, aga finišijoone ületas Ilves siiski kõrgel kuuendal kohal, mis on ühtlasi tema parimaks tulemuseks täiskasvanute tiitlivõistlusel.

Maailmameistriks krooniti Riiber, kes edestas sakslast Julian Schmidi (+19,4) ja austerlast Franz-Josef Rehrli (+21,0). Esimesena jäi medalita Geiger (+41,4) ning Ilvese (+45,1) ette mahtus ka teine sakslane Manuel Faisst (+42,1).

MK-sarja üldliidri Johannes Lamparteri võistlus ebaõnnestus täielikult ning sõitu 17. kohalt alustanud austerlane piirdus lõpuks 11. kohaga (+49,2).

Laupäeval oli kavas ka suusahüpete normaalmäe põhivõistlus, kus Artti Aigro sai 31. koha ehk jäi esimesena teisest voorust välja. Edasipääsust jäi teda lahutama kõigest 0,5 punkti.

Kuldmedali võitis tiitlikaitsja Piotr Zyla, kes oli avavooru järel alles 13. kohal, kuid teises voorus näidatud 105-meetrisele hüppele polnud teistel midagi vastu panna. Poolaka järel sai teise koha sakslane Andreas Wellinger (+2,6 punkti), kes edestas koondisekaaslast Karl Geigerit 1,6 ning austerlast Stefan Krafti kahe silmaga.

Otseblogi: