Intsident leidis aset pärast pikka laskumist, kui Ruuskanen kaotas kehvade rajaolude tõttu suuskade üle kontrolli ning lendas seejärel vastu reklaamplakatit, vahendab Soome väljaanne Iltalehti.

23-aastane Ruuskanen viidi seejärel kohalikku Jesenice haiglasse, kuid tema võimalike vigastuste kohta pole täpsemat informatsiooni veel laekunud.

Koos Ruuskaneniga pani külje maha ka Itaalia suusataja Paolo Ventura, kelle sõnul tingis kukkumise korraldajate hooletus.

„Rajal oli palju lahtist lund ja me kukkusime. Ma murdsin suusa ja kaotasin selle pärast üle kahe minuti. Korraldajad oleksid pidanud raja üle soolama,“ rääkis võistluse katkestanud Ventura.

Soome koondis heitis ette aga seda, et reklaamplakatile oli jäänud pehmendus paigaldamata ning viga tunnistas ka võistluste juhataja Michal Lamplot. „Pehmendust ei olnud pandud, sest rada oli selles punktis väga lai ja keegi ei arvanud, et see oli riskantne koht. Edaspidi eemaldame selle reklaamplakati sootuks,“ kinnitas Lamplot, et enam midagi taolist ei juhtu.