26-aastasel Ilvesel on selja taha jäänud eriti tihe võistlusperiood. Seejuures püsis eestlane stabiilselt kõrges mängus, olles viimasel neljal MK-etapil pääsenud seitsme parema hulka. 11. veebruaril Schonachis sai ta ka hooaja esimese poodiumi koha, lõpetades etapi kolmandana.

MK-sarjas on Ilves edukate võistlustega tõusnud seitsmendale kohale. Üldliider on austerlane Johannes Lamparter, kellele järgnevad norralane Jens Luraas Oftebro, sakslane Julian Schmid ja norralane Jarl Magnus Riiber. Vahepeal tervisega kimpus olnud Riiber teeb Sloveenias esimese stardi peale jaanuari lõpus toimunud Seefeldi MK-etappi.

„Peale Schonachit läksime Oberstdorfi lähedale laagrisse, olime seal pea nädal aega. Esimesed päevad üritasin suuresti taastuda, võtsin ühe trenni päevas. Nautisin ilma ja päikest, mis seal oli,“ meenutas Ilves MM-ile eelnenud ettevalmistust. „Neljapäevast tegime intervalltreeninguid, laupäeval samuti ja veel hüpped.“

Kristjan Ilves ööbib koos Norra kahevõistlejatega Planicast kümmekond kilomeetrit eemal.

PCR võistlust, millega pannakse suusasõidu stardijärjekord paika olukorras, kui näiteks hüppevõistlust keeruliste olude tõttu pidada ei saa, MM-il pole. Ilves sellest suurt numbrit ei tee. „Ma arvan, et seal pole väga vahet. Tihtipeale osad sportlased seda ülemäära tõsiselt ei võta ka ja jätavad kõige parema kombinesooni võistlusteks. Ilmaolud paistavad ka siin väga stabiilsed,“ sõnas ta.

Vaata videost lähemalt, kuidas Ilves Planica oludega rahul on, mis eesmärgid tal MM-iks on ning kuidas ta konkurentide taset eesotsas norralase Jarl Magnus Riiberiga hindab!