Eesti alustas kohtumist paremini ning võitis avaveerandaja 24:16, kuid poolajapausile mindi juba Sloveenia 40:37 juhtimisel.

Kolmanda veerandaja keskpaigas õnnestus eestlastel taaskord juhtima minna, aga viimane veerandaeg algas siiski Sloveenia 59:55 eduseisul.

Kohtumist oli mängida jäänud veel üheksa sekundit, kui Aleksej Nikolici kaks vabaviset viisid Sloveenia 78:75 juhtima. Kuus sekundit enne lõppu saadeti vabaviskejoonele ka Kristjan Kullamäe, kes tabas esimese viske ning viskas teise meelega mööda. Kullamäe noppis seejärel lauapalli ja saatis mänguvahendi läbi korvirõnga, kuid kohtunike hinnangul oli eestlane liiga vara kolmesekundialas sees.

Sloveenlaste küljeaut aga ebaõnnestus, Eesti sai uue rünnaku ning Kullamäe tabas kaks sekundit enne mängu lõppu kaugviske, tuues võõrustajatele 79:78 võidu.

Mängu tipphetked:

Eesti koondise resultatiivseimaks kerkis Hugo Toom, kes viskas 15 punkti. Kaspar Treier lisas 13 ning Kristian Kullamäe 12 silma. Kahekohalise punktisummani jõudis ka Mikk Jurkatamm 11 punktiga. Sloveenia parim oli Gregor Glas 18 silmaga.

Kaheksa kaotuse kõrvale kolmanda võidu teeninud Eesti jagab J-vahegrupis Iisraeliga viiendat kohta, Sloveenia on seitsme võidu ja nelja kaotusega kolmas. Sloveenia on MM-finaalturniirile pileti taganud, Eestil edasipääsulootusi pole. Esmaspäeval kohtub Eesti Malmös Rootsiga. Kui Eesti võidab ja Iisrael kaotab võõrsil Sloveeniale, tõuseb Eesti grupis viiendaks.

Blogi:

Enne mängu: Mõlemad võistkonnad on ideaalsest koosseisust kaugel. Eesti koondise eeldatavast põhituumikust on puudu näiteks Maik-Kalev Kotsar, Siim-Sander Vene, Janari Jõesaar, Henri Drell, Sander Raieste ja Kerr Kriisa.

Eesti koosseis mängus Sloveeniaga: Kristian Kullamäe, Märt Rosenthal, Joonas Riismaa, Mikk Jurkatamm, Robert Valge, Hugo Toom, Artur Konontšuk, Kaspar Treier, Kristjan Kitsing, Kregor Hermet, Taavi Jurkatamm, Mihkel Kirves

Koondiselaagris osalenud 14 mängijast ei pääsenud tänaseks koosseisu Kasper Suurorg ja Leemet Böckler.

Sloveenial on lisaks NBA mängijatele (Luka Doncic, Goran Dragic, Vlatko Cancar) ja Euroliiga palluritele (Klemen Prepelic, Mike Tobey), kes poleks saanud nagunii liituda, puudu ka näiteks kogenud Zoran Dragic, Edo Muric, Jaka Blazic ja Žiga Dimec.

2022. aasta EM-finaalturniiril käinutest on Tallinnasse sõitvas koondises vaid Žiga Samar ja Aleksej Nikolic.

Eesti peatreeneri Jukka Toijala sõnul tuleb kindlasti tähele panna Sloveenia tagaliini. „Nikolic on hea ja Samar on Doncicile kehaliselt sarnane, ta on (oma positsiooni kohta) väga suur ja heade oskustega. Urban Klavžar on tuleviku Dragic. Ta on kiire ja füüsiline mängija. Lisaks on Sloveenial alati head viskajad. Aga see peaks meile sobima. Ka neil pole suurt tsentrit, selles mõttes oleme sarnased,“ rääkis ta.

22-aastane Samar ja temast neli aastat noorem Klavžar on Euroopa mõistes korralikud talendid. Samar sõlmis suvel lepingu Euroliiga klubi Berliini ALBA-ga, ta laenati alustuseks Maik-Kalev Kotsari endise koduklubi Hamburg Towersi juurde. Bundesligas on Samar visanud keskmiselt 8,7 punkti ja andnud 5 korvisöötu, EuroCupis on näitajad vastavalt 8,5 ja 5,6.

Madridi Reali noortesüsteemist sirgunud Klavžar mängib sel hooajal Hispaania kõrgliigas Murcias, aga platsile on verinoor tagamees saanud ainult episoodiliselt.

Sloveenia koosseis: Saša Ciani, Gregor Glas, Robert Jurkovic, Urban Klavžar, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Aleksej Nikolic, Bine Prepelic, Rok Radovic, Žiga Samar, Leon Stergar, Petar Vujacic