Leedu tennisejuhtide sõnul on sissesõidukeeld ainus võimalus, kuidas takistada nende agressorriikide tennisistide pääsemist Leedus peetavatele rahvusvahelistele turniiridele.

„Mängijate registreerimine rahvusvahelise tenniseliidu ITF, tennise profiliitude ATP ja WTA turniiridele toimub nende organisatsioonide kaudu. Riiklikud tenniseliidud või tenniseklubid, kes neid turniire korraldavad, ei saa mõjutada turniiril osalejate nimekirju. Seetõttu palume riigiasutustel teha kõik endast oleneva, et piirata Venemaa ja Valgevene tennisistide võimalusi meie riigi piiri ületada,“ teatas LTS president Ramūnas Grušas, kirjutab delfi.lt.

„Meie omalt poolt teeme ka edaspidi kõik endast oleneva, et rahvusvahelised tenniseorganisatsioonid muudaksid oma seisukohta ja eemaldaksid agressorriikide sportlased kõigilt turniiridelt,“ lisa Grušas oma pöördumises.

Eelmisel nädalal selgus, et nii ATP kui WTA ähvardavad näiteks Suurbritannia tenniseliidu rahvusvahelistest tippturniiridest ilma jätta, kui nad üritavad ka sel aastal takistada Venemaa ja Valgevene mängijate pääsu oma turniiridele. Mullu ei lasknud inglased Ukraina sõja tõttu agressorriikide mängijaid ka Wimbledoni tippturniirile.

Jaga
Kommentaarid