Viimati veebruari alguses Abu Dhabis mänginud Kontaveit andis 11 päeva tagasi sotsiaalmeedia vahendusel teada, et ei saa alaselja vigastuse tõttu osaleda Doha ja Dubai turniiridel.

„2023. aasta algus on olnud raske... Seljavalu on mulle tunda andnud enamikes matšides, mida olen pidanud alates eelmise aasta oktoobrist. Olen püüdnud ennast aidata, ravida ja treenida nii palju kui võimalik, kuid miskipärast tuleb see iga kord võistlustel tagasi. Seega otsustasin võtta paar nädalat pausi,“ teatas eestlanna Instagramis tehtud avalduses. Ühtlasi lootis Kontaveit, et on tagasi märtsikuisteks Indian Wellsi ja Miami turniirideks.

Nüüd on selgunud, et Kontaveit ei osale ka 8. märtsil algaval Indian Wellsi WTA1000 turniiril. Tema asemel pääseb võistlema Maryna Zanevska (WTA 78.).

Ilmselt on eestlanna järgmine turniir Miami Open WTA1000, millega tehakse algust 21. märtsil.

Jooksvas maailma edetabelis on 27-aastane Kontaveit langenud juba 61. kohale, sest tal on maha arvestatud kõrged punktid. Mullu veebruaris võitis eestlanna Peterburi (WTA 500) turniiri ja pääses Qatar Openil (WTA 1000) finaali.