Kätte on jõudnud aeg Hispaania koondisega hüvasti jätta. Täna hommikul sain praeguselt peatreenerilt kõne, kes ütles, et ma ei kuulu tema plaanidesse, hoolimata sellest, kuidas ma mängin või mida oma karjääriga peale hakkan,“ teatas Ramos sotsiaalmeedias pärast Luis de la Fuentega vestlemist.

36-aastase keskkaitsja sõnul tuli lõpp tema jaoks ootamatult ja liiga vara. „Pean raske südamega ütlema, et see on teekonna lõpp. Lootsin, et saan karjääri pikemaks venitada ja et lõpp on vähemalt sama hea maiguga, kui tiitlid mille üheskoos võitsime. Ma tõesti usun, et see seiklus oleks pidanud läbi saama minu enda tingimustel või siis olukorras, kus mu esitused ei ole rahvuskoondise väärilised.“

„Ma imetlen ja kadestan mängijaid nagu Luka Modric, Lionel Messi ja Pepe. Nad esindavad traditsioone, vooruslikust ja õiglust. Kahjuks ei jaga ma nendega sama saatust, sest jalgpall ei ole alati aus ning jalgpall ei ole kunagi lihtsalt jalgpall,“ lisas Ramos, et vanus peaks olema kõigest number passis.

Ramos esindas Hispaania koondist kokku 180 korda ning lõi selle ajaga 23 väravat. Lisaks kahele Euroopa meistrivõistluste tiitlile (2008, 2012) krooniti ta 2010. aastal ka maailmameistriks.