Sageli öeldakse, et sel keskajast pärit mängul on vaid üks reegel: kedagi ei tohi ära tappa. Tegelikkuses on veel lisaks piiratud ka mänguala (pall peab kogu mänguperioodi jooksul püsima Long Street’il) ning tõsiasi, et võidab see, kelle valdusesse pall pärast kahetunnist heitlust jääb.

Reaalsuses tähendab see traditsioon kahte tundi üsnagi jõhkrat peksmist, kus piire seab ainult inimeste enda fantaasia. Kuna „mäng“ toimub tänaval, siis on kohalikud ärid oma aknad laudadega kinni katnud, et vältida vara purunemist. Päris lõpuni selle eest siiski keegi kaitstud ei ole.

Tavaliselt algab „mäng“ kohaliku aja järgi kell 15.00. Kogunema hakatakse juba tund aega varem. Vaatamata jõhkrale tegutsemisele on „mäng“ üsna populaarne ka perede seas ning seda tullakse vaatama koos lastega.

Esmakordselt pandi sellisel kujul Atherstone'i Long Street’il pall mängu juba 1199. aastal. Tänavu toimus üritus juba 823. korda. Sel korral leidsid otsustavad sündmused aset William Hilli kihlveokontori ukse juures, kus kohalikud mehed palli enda valdusesse võtsid ja seda enda käes hoidsid.

Lõpuks kuulutati välja ka kolm võitjat, kelleks osutusid Scott Wright, Lewis Cooper ja Kieran Marshall. Neid toetas veel ka suur sõprade seltskond, kes aitasid palli kaptenite käes hoida.