WADA teatas, et taotleb Valijevale nelja-aastast võistluskeeldu ning on esitanud spordikohtule apellatsiooni Venemaa antidopingu agentuuri (RUSADA) otsuse osas.

Lisaks soovib WADA, et Valijeva tulemused eelmise aasta Pekingi olümpialt - kus ta võitis 15-aastasena võistkonnavõistluses kulla - tühistataks.

Rohkem kommentaare WADA ei andnud, sest juhtum on spordikohtus uurimisel.

„Arvestades, et juhtum on praegu CAS-is pooleli, ei saa WADA praegu rohkem kommenteerida,“ seisab organisatsiooni avalduses.

Valijeva sattus suurde skandaali Pekingi olümpia ajal, kui selgus, et ta andis 2021. aasta detsembri lõpus positiivse dopinguproovi. Tema analüüsist leiti keelatud südemeravimit trimetatsidiini.

Pärast olümpiat hakkas juhtumit uurima Venemaa antidopingu agentuur. Eelmisel kuul andsid venelased lõpuks teada, et nende agentuuri sõltumatu distsiplinaarkomitee tunnistas Valijeva dopingujuhtumis õigeks. Organisatsioon ei leidnud sportlase tegevuses süüd ega hooletust. Seetõttu otsustati, et Valijeva diskvalifitseeritakse vaid 2021. aasta Venemaa meistrivõistlustelt, mille järel ta positiivse proovi andis.

Valijeva ise on varem öelnud, et keelatud südameravim sattus tema organismi, sest ta jõi samast veeklaasist oma vanaisaga, kes seda südameravimit tarvitab.

Jaga
Kommentaarid