Kahevõistluses esindab Eestit Kristjan Ilves. Suusahüppajatest on kohal Artti Aigro ja Kevin Maltsev. Suusakoondisesse kuuluvad meestest Martin Himma, Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Kaarel Kasper Kõrge, Karl Sebastian Dremljuga ja naistest kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku ning Aveli Uustalu.

Suurimad medalilootused on kahtlemata seotud 26-aastase Ilvesega, kes on viimastel nädalatel MK-sarjas stabiilsuse leidnud ning viimasel viiel järjestikusel võistlusel seitsme parema hulgas lõpetanud. Viimasel etapil Schonahis tuli ka hooaja esimene poodiumikoht. Mis aga veel parem, eelkõige suurepärase hüppana tuntud Ilves teenis Saksamaal kolmanda koha väikese mäe võistlusel.

„See nädalavahetus näitas, et võin ka väikese mäe jõuproovidel olla suures mängus. Schonachi suusarada on MK-sarjas ka üks raskemaid. Kui olen võimeline sellistes tingimustes esikolmikusse jõudma, siis ei tohiks minu jaoks enam vahet olla, kas hüppan suurelt või väikeselt mäelt. Usun, et võin nüüd mõlemal hästi esineda. Varem olin tõesti rohkem suure mäe mees. MM-ile mõeldes võib öelda, et nüüd on ühe võimaluse asemel kaks,“ vaatas Ilves toonase võistluse järel MM-i suunas. Vahepealse aja on Ilves valmistunud Oberstdorfis laagris tiitlivõistlusteks. Mis seisus on aga ülejäänud koondis?