„Olen USA kodanik isa kaudu, kes on USAst pärit, Myrtle Beach linnast. Veel on mul ka Vene kodakondsus, mille ma sain läbi mu ema, kes on venelane, kuid on sündinud ja elanud terve oma elu Eestis. Mul puudub seaduste tõttu Eesti kodakondsus ja mul pole olnud võimalust mängida Eesti koondise eest,“ rääkis 17-aastane McCauley Audentese spordigümnaasiumi kodulehele.

„Esimest korda kuulsin USA koondise kohta paar aastat tagasi, kui mu treener Madis Kokkuta naljaga rääkis mulle koondisest ja võimalusest mängida koduolümpial Los Angeleses 2028. aastal. Peale seda ma mõtlesin, et see oleks tõesti väga lahe ja hakkasin ise selle kohta rohkem uurima. Tuli välja, et koondist juhendab endine Rootsi tippkäsipallur Robert Hedin. See tuli väga kasuks, kuna ma ise ka valdan rootsi keelt ning saime temaga kontakti võetud ja rääkisime USA koondise tulevikuplaanidest ja kas mul oleks võimalust liituda nendega mõnes treeninglaageris, et nad mind vaadata saaksid,“ ütles McCauley, kes esindab Eesti meistriliigas HC Kehrat.

Esimest korda kutsuti McCauley USA meeste koondisesse 2022. aasta aprillis. „Augustis võitsime Põhja-Ameerika valikturniiri, mis andis meile osalemisõiguse 2023. aasta MMile ja seda üle 20 aasta esimest korda. Mina kahjuks pidin olema eemal sellest turniirist põlvevigastuse pärast, kuid elasin aktiivselt kaasa koondisekaaslaste õnnestumisele. Novembris sain teada, et olen MM-iks koosseisus ning juba 3. jaanuaril lendasime kõik Norrasse, et valmistuda turniiriks. Mängisime kolm sõprusmängu Brasiilia, Portugali ja Norra vastu, mis meie koostööle kõvasti kasuks tulid,“ meenutas McCauley.

„Enne finaalturniiri algust oli meil kindel plaan ja soov alagrupist edasi saada ja põhigruppi jõuda. Selleks me pidime võitma ühe mängu ja selleks oli reaalse taseme juures Maroko, kes oli ainuke võidetav tiim alagrupis. 13. jaanuaril saimegi esimese võidu kirja, see oli ka USA esimene võit maailmameistrivõistlustel. Järgmised kaks alagrupimängu olid rasked, kuna tegemist oli maailma top 10 võistkondadega Horvaatia ja Egiptusega,“ lisas ta.

Alagrupis sai USA ühe võiduga kolmanda koha. Põhigrupp lõpetati samuti ühe võiduga, ainsata suudeti üle mängida Belgia. Veerandfinaaliuks jäi aga kindlalt suletuks.

„Eriliselt ägedaks tegi selle turniiri veel see, et treeningutel jäin silma kahele Saksa tippklubi akadeemiale, kes pakkusid koostöövõimalust järgmisel aastal treeninguid seal alustada. Fücshe Berlin ja Lemgo klubid on maailma tipplubid hinnatuimast Bundesliigast,“ selgitas McCauley.