Nimelt avaldas Sloveenia suusalegend Petra Majdič norralaste käitumise üle imestust. Vancouveri [2010] olümpiapronks suusasprindis on nördinud, et Norra koondis on vahetult Planica suusastaadioni peavärava kõrvale parkinud veaouto koos hiigelsuure haagisega.

Nimetatud kahekorruseline haagis on mõeldud VIP-ruumideks, kus Norra suusaliidu sponsorid saavad aega veeta, kirjutab Ilta-Sanomat.

Norralased pole kuludega eriti kokku hoidnud, sest kuuldavasti maksab nende suusaliit ainuüksi selle parkimiskoha eest 6000 eurot.

„Mida kuradit Norra teeb? Kas Norra üritab väiksemaid suusariike veelgi väiksemaks muuta?“ pahvatas Majdič Norra TV2-le antud intervjuus.

„Tore, et nad saavad sponsorite pärast endale lubada maksta 6000 eurot ainuüksi parkimise eest. Aga murdmaasuusatamine vajab praegu seda, et vahe suurte ja väikeste suusariikide vahel oleks nii sportlikult kui ka rahaliselt väiksem kui varem,“ sõnas 43-aastane Majdič.

Norra ülekaal suusatamises on olnud viimastel hooaegadel mäekõrgune. Näiteks eelmistel ehk 2021. aasta Põhja suusaalade maailmameistrivõistlustel Oberstrdorfis olid norralased 31 medaliga konkurentsitult edukaim riik. Lisaks 13 kullale võitsid norralased toona 11 hõbedat ja seitse pronksi. Teise koha sai medaliarvestuses Austria koondis, mis võitis kokku seitse medalit.