ATP ja WTA polnud sugugi rahul, et britid otsustasid 2022. aastal Ukraina sõja tõttu agressorriikide sportlasi Wimbledoni suurele slämmile ja mitmele väiksemale turniirile mitte lubada. Selle otsuse tulemusel Wimbledonis edetabelipunkte välja ei mängitud.

Nüüd kirjutab Daily Mail, et maailma tenniseorganisatsioonid on esitanud Suurbritanniale ähvarduse, et kui venelasi ja valgevenelasi ei lubata ka tänavu mängima, võidakse neilt tippturniirid ära võtta.

Kõige suuremas ohus on Queen’s Clubi ja Eastbourne`i turniirid, mille litsentsid võidakse rahvusvahelisel turul müüki panna ja teistesse riikidesse viia.

Selleks, et agressorriikide sportlased saaksid Inglismaal mängida, peaks Suurbritannia valitsus oma seisukohta muutma ning hakkama Venemaa ja Valgevene tennisistidele viisasid väljastama.

„Olukord on äärmiselt tõsine ja arvan, et paljud inimesed ei ole selle täielikust mõjust aru saanud,“ ütles üks Inglismaa tennisega seotud allikas Daily Mailile.

Ajaleht kirjutab, et lisaks Suurbritanniale on vaid väiksed Balti riigid keeldunud venelasi ja valgevenelasi oma tenniseturniiridele lubamast.

Hetkel on WTA maailma edetabeli 20 parema hulgas viis Venemaa ja Valgevene naistennisisti. ATP TOP20-s on venelasi kolm. Meie parimad tennisistid Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi on täna avaldatud värskes edetabelis vastavalt 27. ja 48. kohal.

Jaga
Kommentaarid