Teisena ületas finišijoone Andres Juursalu ajaga 3:16.06,8. Kolmandana kerkis poodiumile Taavi Kaiv ajaga 3:16.46,5. Esimesena jäi poodiumilt välja 52-aastane Andrus Veerpalu. Tema lõppajaks märgiti 3:17.10,3.

Kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Veerpalu kuulus võistluse otsustavas faasis pidevalt umbes kümneliikmelisse juhtgruppi.

2019. aastal Seefeldi dopinguskandaalis osaline olnud Veerpalu sai seejärel võistlustel osalemise keelu, kuid alates 2021. aasta 28. septembrist on ta nö vaba mees ning võib taas jõuproovidel osaleda. Samamoodi võib Veerpalu antud kuupäevast alates ka treeneritööd teha.

Naiste arvestuses oli parim poolatar Justyna Kowalczyk-Tekieli.

Mullu võitis Tartu maratoni täispika distantsi rootslane Emil Persson. Aasta varem oli parimaks eestlane Mart-Kevin Põlluste.

Tartu Maratoni peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul toimusid nädalavahetusel maratoni eelüritused suisa suurepäraste rajaoludega. „Nädalavahetusel oli suusarada ikkagi väga hea, küll aga tekitas muret esmaspäevane sula. Kuna Palu-Elva lõigul oli lumekate kõige õhem, siis käisin seda veel eile õhtul kontrollimas. Täna varahommikul oli kohal ka rajameister ja saime kinnitust, et maratoni saab korraldada originaalrajal,“ selgitas Kelk Tartu maratoni eel.

Ta lisas, et kuigi Palu-Elva lõik on maratoniraja kõige kesisem, siis nädalavahetuse eel tulnud lumelisa tegi olukorra paremaks.