Liverpool asus juhtima 10. minutil Darwin Nuneze väravast. Juba 17. minutil suurendas Cody Gakpo Liverpooli eduseisu. Newcastle’i jaoks läksid asjad veelgi hullemaks 22. minutil, kui väljaspool karistusala mängis sihilikult käega palli väravavaht Nick Pope ning teenis selle eest punase kaardi.

Kuna Inglismaal laienevad mängukeelud kõikidele kohalikele sarjadele, siis peab Pope kõrvalt vaatama ka järgmisel pühapäeval peetavat liigakarika finaali Manchester Unitedi vastu. Newcastle’i teine väravavaht Martin Dubravka on sel hooajal liigakarikas laenulepingu alusel juba ManUnitedi eest mänginud ehk ka tema ei saa finaalis kaasa teha. Seega saab ilmselt oma suure võimaluse Loris Karius, kes ei ole aga kaks aastat ühtegi liigamängu mänginud.

Hea päev oli tabeliliidri Londoni Arsenali jaoks. Ise alistati võõrsil Aston Villa 4:2. Aston Villa asus 5. minutil juhtima Oliver Watkinsi väravast. 16. minutil viigistas seisu Bukayo Saka. 31 minutil viis Philippe Coutinhi tabamus uuesti Aston Villa juhtima. 61. minutil tõi tabloole viigi Oleksandr Zintšenko.

Arsenal otsustas kohtumise saatuse lisaminutitel. Esiteks sai kolmandal üleminutil omavärava kirja Aston Villa puurilukk Emiliano Martinez. Kaheksandal üleminutil vormistas lõppseisu Gabriel Martinelli.

Tabelis teisel kohal olev Manchester City viigistas samal ajal aga võõrsil Nottingham Forestiga 1:1. Bernardo Silva viis külalised 41. minutil juhtima. Forestile päästis viigi Chris Woodi värav 84. minutil.

Endiselt ei saa oma mängu käima talvel üle 300 miljoni euro kulutanud Londoni Chelsea. Nüüd kaotati koduväljakul Southamptonile 0:1.

Turniiritabelis on Arsenal 54 punktiga liidriks. Ühe kohtumise rohkem pidanud ManCity on 52-ga teine. Newcastle püsib 41 punktiga neljandal positsioonil. Nende vahele mahub Manchester United 46 punktiga.

Liverpool on 35 punktiga kaheksandal positsioonil, kuid võrreldes Newcastle’iga on neil veel üks mäng varuks. Seega on neljas koht ja sellega kaasnev Meistrite liigasse viiv positsioon juba käeulatuses.

Laupäevased Premier League’i kohtumised:

Aston Villa – Londoni Arsenal 2:4

Brentford – Crystal Palace 1:1

Brighton & Hove Albion – Fulham 0:1

Londoni Chelsea – Southampton 0:1

Everton – Leeds United 1:0

Nottingham Forest – Manchester City 1:1

Wolverhampton Wanderers – Bournemouth 0:1

Newcastle United – Liverpool 0:2