Intsident leidis aset tegelikult juba 2019. aastal, kui Evra endine koduklubi Manchester United alistas Meistrite liiga kaheksandikfinaalis Paris Saint-Germaini.

Evra postitas toona sotsiaalmeediasse video, kus ta oli Prantsusmaa klubi suhtes äärmiselt kriitiline. „Lõpetage klubide toetamine, kes ei võida kunagi midagi. Isegi mu sugulane on maruvihane. Ta teab, et Pariis te olete p***d. Siin räägivad tõelised mehed,“ vahendab Independent prantslase sõimu.

„Me võitsime teid oma D meeskonnaga. Väljakul olid lapsed, kes puhastasid kunagi mu jalanõusid. Neil ei ole isegi veel spermat, aga ometi rullisite te punase vaiba maha. Te olete kari p*****d!“ lisas Evra.

Evra sattus pärast seda kodumaal uurimise alla, sest Prantsusmaa geiaktivistid esitasid jalgpalluri kohta kaebuse.

Nüüd sai pikk kohtusaaga lõpuks läbi ning Evrale määrati video postitamise eest 1000 euro suurune rahatrahv. Lisaks tuleb tal maksta 2000 eurot homofoobia vastase kampaania toetuseks.

„Mul on valus, sest ma ei ole tegelikult selline,“ rääkis Evra eelmisel nädalal The Timesile. „Jah, ma kasutasin vulgaarseid sõnu, sest minu nooruspõlves oli see normaalne. See paneb mind mõtlema, et mul on veel palju õppida ja seda ma ka teen.“

Evra veetis oma karjääri parimad aastad Manchester Unitedis, mille põhitegijana tuli ta viiel korral Premier League'i võitjaks ning triumfeeris 2008. aastal nii Meistrite liigas kui ka klubide MM-il.

2014. aastal siirdus ta Torino Juventusesse ning tuli nende ridades kahel korral ka Itaalia meistriks. 2017. aastal mängis ta lühikest aega Marseille'is, kuid läks ühe Euroopa liiga mängu eel pealtvaatajaga kaklema ning pidi klubist lahkuma. Viimati mängis ta tippjalgpalli 2018. aastal West Ham Unitedis.

Prantsusmaa koondist esindas ta kokku 81 korda.