Tanel Suslov lõpetas oma 25-aastase korvpallikohtuniku karjääri möödunud aasta detsembris karikafinaalides Narvas. Tänane Riigikogu liige Timo Suslov vilistas oma viimase mängu aga juba pea 4 aastat tagasi. Varasemalt on mõlemad vennad tegelenud ka Ameerika pesapalliga, muuhulgas võitnud 1993. aastal Euroopa meistrivõistlustel Itaalias noorteklassis pronksmedali.

Korvpalliga tegelesid Suslovid talvisel perioodil ja kohtunikuks saamise juures oli määrava tähtsusega nende kehalise kasvatuse õpetaja ja esimese treeneri Jaanus Väljamäe suunav tegevus. „Ju siis mängis meie kasv teatavat rolli ja Jaanus nägi meid pigem korvpallikohtunikuna,“ märkis Timo Suslov.

Tanel Suslov sõnul alustati algtasemel korvpallikohtuniku tööd 1994 aastal. „Tegime läbi Harjumaa noorkohtunike seminari Kosel. Pärast seda arendasime ennast pidevalt, vilistades mänge erinevates liigades. Juba 1999 olime Eesti Meistriliiga kohtunikud,“ meenutas Tanel Suslov.

Tanel Suslov on lisaks vilistanud aastaid Meistrite Liigat, samuti VTB Ühisliigat, teenindanud erinevate riikide koondiste kvalifikatsiooni mänge, sealhulgas Hispaania koondist ja osalenud 2017 Naiste EM’l kohtunikuna.

Tanel Suslov omandas Fiba kategooria litsentsi 2006 ja Timo Suslov 2011 aastal. Meeste sportlasteel on suur roll olnud ka Keila linnal.