Veerandfinaalides kohtuvad omavahel 2. vs 7.; 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. koht. Seeria on 2-mänguline, teine mäng toimub põhiturniiri kõrgemal kohal lõpetanud meeskonna kodusaalis, vajadusel otsustab edasipääseja „kuldne geim“.

4.- ja 5. märtsil toimuva Final Fouri korraldusõiguse sai põhiturniiri võiduga Tartu Bigbank, kes veerandfinaali mängima ei pea. Veerandfinaalid peetakse järgmisel nädalal.

Põhiturniiri võidu on juba kindlustanud Tartu Bigbank, kel on 59 punkti. Teise koha on kindlustanud Selver/TalTech 51 punktiga. Kolmas on kõik mängud pidanud RTU/Robežsardze/Jurmala 33 punktiga. Neljandal koha paikneb 29 punkti kogunud Daugavpilsi Ülikool/Ezerzeme, viies on 28 silmaga Jekabpilsi Luši ja kuues Võru Barrus Võrkpalliklubi 24 ning seitsmendalt kohalt leiab Pärnu Võrkpalliklubi 13 punktiga. Seega võib nädalavahetus tabeli keskosa positsioonides muutusi tuua.

Tabeli viimane meeskond Pärnu Võrkpalliklubi ja põhiturniiri teisena lõpetav Selver/TalTech lähevad laupäeval kell 17.00 Pärnus omavahel vastamisi. See on ühtlasi veerandfinaalide eelproov, sest samad meeskonnad kohtuvad ka veerandfinaalseerias. Senised omavahelised liigamängud on kõik lõppenud Selver/TalTechi võiduga.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal tahab keskenduda enda asjadele. „Tahtsin Pärnu vastu rohkem mänguaega noortele anda, kuna see pole määrava tähtsusega mäng ja oleks mõnele enesekindluse kasvtamiseks vajalik. Aga kuna noortel on võimalik nädalavahetusel aidata Audentese võistkonda, siis lasen nad sinna. Alguses proovin teatud asju ja hiljem annan ilmselt minuteid ka vahetusmeestele,“ sõnas Toobal eelseisva kohtumise osas.

„Pigem tegeleme enda asjadega, samm-sammult on meil viimasel ajal asjad paremuse poole liikunud ja proovin seda suunda hoida.“

Pärnu juhendaja Toomas Jasmin ei oska öelda, kas nii-öelda eelproov on neile kasuks või mitte. „Meie jaoks on asi lihtne – et nii nüüd kui play-offis Selveri vastu edukad olla, peame me väga hästi õnnestuma. Seda, kas põhiturniiri viimane mäng tuli kasuks või mitte, saan öelda prast play-offe,“ sõnas Jasmin.

Pärnul saab laupäeval taas mängida sidemängija Richard Voogel, ent Tony Tammiksaar veel kaasa ei tee, puudujate seas on ka Hindrek Pulk.

Kaks mängu peavad nädalavahetusel Lätis nii Tartu Bigbank kui Võru Barrus Võrkpalliklubi, kohtudes Läti klubidega Jekabpilsi Luši ja Daugavpilsi Ülikool/Ezerzeme.

Võru klubi kohtub laupäeval kell 18.00 Daugavpilsiga ja pühapäeval kell 16.00 Jekabpilsiga.

Peatreener Oliver Lüütsepp sõnab, et tahaks hea meelega tabelis tõusta, et saada koduväljaku eelis. „Meil on teoreetiliselt võimalik lõpetada neljandana, mis annaks koduväljaku eelise ja see pole üldse paha. Seega kuni meil see võimalus on, tahame endast kõik anda, et seda saavutada. Samas sõltub see ka Tartust, kes ilmselt ei lähe Läti klubide vastu mõlemas mängus täiskoosseisuga,“ kommenteeris Lüütsepp.

„Seega, vaatame, kuidas minema hakkab ja millised seisud tekivad. Tahaksin enne otsustavaid mänge ka veidi roteerida ja kõigile mängutunnetust anda,“ lisas Lüütsepp, kes saab kasutada kõiki mehi, vaid sidemängija Garrett Zolg saab veel puhkust.

Tartu kohtub laupäeval kell 18.00 Jekabpilsiga ja pühapäeval kell 18.00 Daugavpilsiga.

Tartu peatreener Alar Rikberg läheb kahele viimasele mängule vastu väga kindla plaaniga – kasutada ühes kohtumises rohkem põhimehi ja teises anda varudele mänguaega ning annab meestele konkureetsed ülesanded. „Eks pisivigastused võivad seda plaani veidi muuta, aga muidu jah. Tulemuse peale me neid mängima ei lähe ja annan meestele väga spetsiifilised ülesaded,“ sõnas peatreener.

„Hetkel me mingis supervormis pole, sel nädalal oleme treeninud ühe eesmärgiga ja see on finaalturniiril hästi esineda.“