Tartu Ülikooli spordihoonesse kogunes reede õhtul kohtumisele kaasa elama üle 700 inimese. Tartlased alustasid kohtumist suurepäraselt, eriti pärast seda kui vahetusest sekkus Ty Gordon. Tema vedamisel võideti avaveerand 18:14. Teisel veerandil oli mäng tasavägine ja alles poolaja viimase sekundi sõge kaugvise DJ Stephensilt viis Prometei poolajaks 41:38 ette.

Kolmanda veerandi keskpaigani jätkus võrdne mäng, ent täpselt veerandi keskel alustas Prometei oma 14:0 spurti ja kolm minutit hiljem juhiti juba 61:49. Ka kolmanda veerandi lõpetas Ukraina klubi viimase sekundi kaugviskega, sedakorda Illia Sydorovi esituses ja see tegi seisuks 68:55.

Neljandal veerandajal Prometei enam mängu võitja osas asja lahtiseks ei jätnud ja igale Tartu eksimusele leiti kiire ning edukas vasturünnak. Mängu lõppskoori 91:73 vormistas Oleksandr Lypovyy kaugviskega üheksa sekundit enne sireeni.

Tartu tagamängija Ty Gordon oli üleplatsimees 25 punkti, kaheksa lauapalli ja viie korvisööduga. Hendrik Eelmäe lisas 12 punkti.

Kolm kaugviset tabanud Illia Sydorov oli Prometei resultatiivseim 16 punkti ja nelja lauapalliga. Caleb Agada kogus 15 punkti ja kuus korvisöötu. DJ Stephensi arvele jäi 13 ja Oleksandr Balvinile 10 punkti ja seitse lauapalli.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul oli Prometei vastu keeruline rünnakurütmi leida. „Püsisime esimese poolaja mängus, aga sealt edasi karistati kõik meie vead ära. Sellise võistkonna vastu ei saa teha 18 pallikaotust ja loota võitu. Nad on teisel tasemel võistkond, valitsevad lauapalle ja mängivad kaitset põhitõdede järgi. Me ei suutnud nende vastu oma rünnakurütmi leida. Hea, et püsisime mängus kauem kui võõrsil mängus, aga peame selle kaotuse vastu võtma ja edasi liikuma,“ sõnas Mazurs.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on Eesti-Läti liiga tabelis kirjas 18 võitu ja seitse kaotust ning sellega ollakse neljandat. 25 võidu ja vaid ühe kaotuse teeninud Prometei troonib tabeli tipus.

Tartlasi ootab nüüd ees koondisepaus ning Eesti koondist lähevad esindama Märt Rosenthal ja Leemet Böckler. Andrii Voinalovych on kutsutud Ukraina koondisesse.

Mängu eel:

Tartu abitreener Olari Narits soovitab saali tulla EuroCupi tippu vaatama tulla juba ainuüksi kvaliteedi pärast. „Prometei on kõige kõvem sats, kes sel hooajal Tartusse tuleb. Nad on EurocCupi tipus ja kvaliteeti on seal kõvasti. Kui nad oma käigu sisse panevad, siis mängivad teisel kiirusel ja tasemel. Nendega on võimalik mängida siis, kui nad tulevad mütsiga lööma ja annavad põhimeestele puhkust. Soovitan publikul saali tulla juba selle pärast, et oma silmaga näha, mis tase on EuroCupi tipus. Loodan, et suudame võimalikult kaua sammu pidada ja nad ikkagi korralikult pingutama sundida,“ sõnas Narits.

Matš Tartu Ülikooli spordihoones algab kell 19, mängu pääsmed on saadavad Piletitasku keskkonnas. Reedeõhtusele mängule Tartu Ülikooli spordihoones oodatakse Tartus ja lähiümbruses elavaid Ukraina kodanikke ning neile on saali pääs tasuta. Lisaks pääsevad tasuta mängule Tartu Ülikooli tudengid ja alla 12-aastased lapsed.