Läbi ja lõhki korvpallilinnas Kaunases peatume küll viivuks, aga 10. veebruari Euroliiga mäng Žalgirise ja Baskonia vahel väärib esiletõstmist. Eelkõige kahele mehele, Maik-Kalev Kotsarile ja Sander Raiestele sõitis kaasa elama pea 2000 liikmeline fänniarmee. Sellist invasiooni pole üksikute korvpallurite toetuseks Eestis varem nähtud. See oli võimas ja meeldejääv.

Et Eesti korvpallipublik saaks sedavõrd vägevat vaatepilti ka tulevikus nautida ja omadele kõige kõrgemal tasemel kaasa elada, peab rohujuure tasandil käima lakkamatu töö noortega. Just sellest me saates suures osas räägime. Korvpalliliidu eestvedamisel kaardistatakse järgnevate kuude jooksul üle Eesti U14 vanuseklassi noormehed, kes võiks tulevikus korvpallurina suurele areenile jõuda.

Treenerite kollektiiv eesotsas Kaarel Traumanniga on tänaseks üle vaadanud Põhja regiooni noormehed, mis sisuliselt hõlmab Harjumaa klubisid. Ees ootavad sarnased treeningkogunemised Rakveres, Tartus ja Haapsalus. Regioonide põhist süsteemi kasutatakse alles teist hooaega ja nii saadakse ülevaade umbes sajast U14 vanuseklassi poisist. Varasemalt oli kutsutute ring oluliselt kitsam.

Meeste ja noormeeste koondiste juht Raido Roos avaldab, et süsteemi muutmise taga on konkreetne taustauuring ning erinevate riikide kogemused, kus samamoodi, nooremas vanuses kaardistatakse ära suur hulk mängijad.

Ühtlasi annab Roos ülevaate noortekoondiste suvistest plaanidest ja avaldab, kes juhendab Eesti U20 koondist Euroopa meistrivõistluste A-divisjoni turniiril, kus Eesti vastasteks alagrupis on Hispaania, Serbia ja Montenegro.