Eestist osaleb teiste seas maailma reitingus kolmandal kohal olev Eesti kurlingupaar Marie Kaldvee ja Harri Lill.

Kahe maailma esikolmikusse kuuluva kurlingupaari mõõduvõtt pakub kindlasti põnevust. Nimelt võitsid eestlased mullu detsembris Kanadas toimunud Grand Slami finaalis Šveitsi kurlingupaari Jenny Perret ja Martin Rios, kellel on teiste saavutuste seas ette näidata ka olümpiamängude hõbe.

Kaldvee ja Lille jaoks on kodumaine MK-etapp ühtlasi ka viimaseks ettevalmistavaks turniiriks järgmisel nädalalõpul toimuvate Eesti meistrivõistluste eel, kus asutakse kaitsma Eesti meistri tiitlit.

Segapaaris kurlingu MK-etapp WCT Tallinn Masters Mixed Doubles 2023 toimub Tallinnas seitsmendat korda ning võistlema asub 18 võistkonda ehk maksimaalne arv tiime, keda korraldaja saab Tondiraba jäähallis vastu võtta.

Kõrgetasemelisel turniiril on esindatud Eesti, Soome, Leedu, Šveitsi, Austria, Hollandi, Norra ja Itaalia segapaarid. Eestit esindab kuus võistkonda, kelle seas on nii rahvusvahelistel võistlustel korduvalt oma taset tõestanud kurlingumängijad, kui ka uued kurlingupaarid, kes alles alustavad oma karjääri.

Eesti võistkondadest panevad ennast maailma tippude vastu proovile segapaarid Marie Kaldvee ja Harri Lill, Kaidi Elmik ja Mihhail Vlassov, Triin Madisson ja Karl Kukner, Olev Gudovski ja Dariia Gudovski, Anna Gromova ja Erkki Lill ning Cathy Vivien Vahi ja Marten Padama.

Võistlus algab täna ja võitjad selguvad pühapäeva õhtul.