Eelmise hooaja lõpus Hyundaist lahkunud ja M-Sportiga liitunud Tänak juhib kahe etapi järel Kalle Rovanperä (Toyota) ees kolme punktiga. Viimati oli eestlane MM-sarja tipus 2019. aastal, kui ta tuli ka maailmameistriks.

„Tänaku MM-sarja edu taga on üks arusaamatu tõsiasi: liidriks on rallisõitja, kes on kahe ralliga võitnud vaid ühe kiiruskatse,“ kirjutab rallit.fi.

Tänak on oma tänavuse ainsa katsevõidu saanud Rootsi MM-ralli seitsmendal kiiruskatsel. Kuna eestlane sõitis aga Rootsi talverallil väga stabiilselt ega langenud kordagi esikahest välja, suutis Tänak lõpuks Craig Breeni (Hyundai) ees võtta etapivõidu 18,7-sekundilise paremusega.

„Me ei võitnud palju [katseid], kuid olime kogu aeg lähedal. See oli meie tugevus, et suutsime oma keskmist kiirust kõrgel hoida. Igal katsel olime lähedal nendele sõitjatele, kes etapi võitsid,“ rääkis Tänak ralli järel.

Enim kiiruskatseid on sel hooajal võitnud MM-sarja teine mees Rovanperä. Soomlane on Monte Carlo ja Rootsi ralliga kokku teeninud 12 katsevõitu.

Selles arvestuses on teisel kohal Monte Carlos võidutsenud prantslane Sébastien Ogier (9 katsevõitu), kes Rootsi rallil ei osalenud. Järgnevad Hyundai sõitjad Thierry Neuville (7) ja Breen (4).

MM-sarja järgmine võistlus peetakse 16.–19. märtsini Mehhikos.