Bruusi ja Mehis Viru kaasus võib paista mõnevõrra erandlik, sest ametlikult pole 18-aastasel sportlasel ega isegi tema vanematel treeneri suhtes, keda kõrvaltvaatajad süüdistavad ebasündsas ja väärkohtlevas käitumises, ühtegi pretensiooni. Täna ajakirjandusele läkitatud avaldustes viskuvad Bruus ja tema vanemad hoopis Mehis Viru kaitsele.

Et tänast kergejõustikuliidu juhatuse otsuse kaudu avalikuks saanud kaasust käsitletakse siiski kui väärkohtlemist, palusime väärkohtlemise ja ahistamise kui nähtuse teemal kommentaari spordikaplanilt ja psühholoogilt Elina Kivinukilt. Oluline on rõhutada, et Bruusi kaasusega Kivinukk rohkem kui täna meedias kajastatud kursis ei ole, vaid ta jagab oma mõtteid pigem probleemi kohta laiemalt.

Kuhu teatada, kui sportlase või mis tahes inimesega on tehtud midagi kohatut? Kivinukk julgustab pöörduma nii oma alaliidu kui ka Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse (EADSE) poole (eadse.ee/vihjeliin). Alaealised peaksid ühendust võtma Lasteabiga (www.lasteabi.ee). Kui täiskasvanutel on traumaatilisi kogemusi ja mälestusi, millest lahti lasta on raske, on abiks Ohvriabi (www.palunabi.ee).

Jaga
Kommentaarid