Dortmundi Borussia sangariks tõusis Karim Adeyemi, kes lõi 63. minutil mängu ainsa värava. Saksamaa koondise ründaja tegi üle väljaku vägeva spurdi koos palliga, mängis üle nii teda katnud Enzo Fernandezi kui väravavahi Kepa Arrizabalaga ning saatis palli tühja võrku.

Mängu lõpus oli Chelsea`l suurepärane võimalus viigistamiseks, ent Emre Can lõi viimasel hetkel palli värava joonelt ära. Enne seda tegi Borussia puurivaht Gregor Kobel Kalidou Koulibaly tugeva lähilöögi järel hea tõrje, kuid pall oli seejärel temast väravasse veeremas.

Mängu neljandal ehk viimasel üleminutil keerutas Fernandez palli karistusala joonelt ristnurga suunas, kuid Kobel tõi ka selle palli suurepärase tõrjega ära.

Lissaboni Benfica võitis võõrsil Brügget teise poolaja väravatest 2:0. Skoori avas 51. minutil Joao Mario, kes realiseeris 11 meetri karistuslöögi. Lõppseisu vormistas David Neres 88. minutil.

Kaheksandikfinaalidega tehti algust teisipäeva õhtul, kui PSG kaotas kodus Müncheni Bayernile 0:1 ja Tottenham alistus võõrsil AC Milanile samuti 0:1.

Mängude eel:

Chelsea meeskond oli meistrite liiga alagrupiturniiril parim E-alagrupis, Borussia sai G-grupis Manchester City järel teise koha. Kui Dortmundi tippklubi on hetkel koduliigas kolmandal kohal, siis kahvatult mängiv Chelsea on Inglismaa meistriliigas alles kümnes.

Lissaboni Benfica oli alagrupiturniiril suurepärases hoos ning võttis tugevas H-grupis esikoha PSG ees. Torino Juventus leppis selles grupis kolmanda kohaga ja langes tugevaimast eurosarjast välja. Benfica vastane Brügge lõpetas B-alagrupi teisena Porto järel.