15 km tavadistantsil võtsid kaksikvõidu rootslannad - ühe trahvi saanud Hanna Öberg edestas puhtalt lasknud Linn Perssonit 10,3 sekundiga. Kolmas oli itaallanna Lisa Vittozzi (1 trahv; +28).

Tuuli Tomingas oli kahes tiirus täpne, eksis korra teises ja korra kolmandas tiirus ning saavutas tänu suurepärasele suusakiirusele koguni kuuenda koha. Kaotust võitjale kogunes tal kaks minutit ja 23 sekundit. Eestlanna näitas lausa päeva 13. sõiduaega.

Tominga ette mahtusid veel vaid itaallanna Samuela Comola (0; +48,5) ja MK-sarja juhtiv prantslanna Julia Simon (3; +1.21).

„Tegelikkus oli oodatust kõvasti etem. Hommikul oli tunne, et läheks tapamajja. Ei olnud kõige rohkem enesekindlust täis. Suusk toimis täna väga hästi. Täna kõik klappis,“ sõnas Tomingas võistluse järel ERRile.

„Rajal sain näha, et jumal hoidis mind, sest kõik lasud (avatiirus) olid märgi ääres. Mõtlesin, et päris äge oleks neli nulli lasta täna. Tundsin, et sõidupool on täna okei. Tagantjärgi ikka mõtled, et oleks võinud seal rohkem tõugata, aga arvan, et läks kenasti. Viimases tiirus olid pinged maas, sest medalimängu enam sekkuda ei saanud. Ka pime kana leiab tera,“ lausus õnnelik Tomingas.

Ühtlasi on tegemist Eesti lipu all välja sõidetud parima individuaalkohaga maailmameistrivõistlustel. Senine parim koht kuulus Eveli Sauele, kes sai 2011. aasta MMil tavadistantsil 12. koha.

Kõrge koht tõi Tomingale ka 7000 euro suuruse auhinnaraha. 28-aastane Tomingas tõusis ühtlasi Eesti Olümpiakomitee B-kategooria sportlaseks, kes hakkab saama 1600 eurot kuupalgana ning 1400 eurot treeningettevalmistuseks.

Teiste eestlannade võistlus täna ebaõnnestus. Susan Külm oli kuue trahviga 59. (+8.15). Regina Ermits sai seitsme trahviga 73. koha (+10.13) ja Johanna Talihärm kaheksa möödalasuga 77. koha (+10.52). Lõpetas 90 naist.

Tominga seniseks parimaks tulemuseks käimasoleval MM-il oli jälitussõidu 34. koht. Külm oli samal võistlusel 39. Ermits ja Talihärm jälitussõitu ei pääsenud. Oberhofi sprindivõistlusel oli Ermits 64. ja Talihärm 91.