Tšehhi koondislane Jankto esindab hetkel tegelikult Praha Spartat, kus ta mängib aastase laenulepingu alusel. Tema mängijaõigused kuuluvad aga Getafele. Hispaania klubi soetas ta 2021. aastal 6 miljoni euro eest.

„Nagu kõigil, on ka mul oma tugevad küljed. Mul on ka oma nõrkused. Mul on perekond. Mu on sõbrad. Mul on töö, mida teen nii hästi kui suudan, professionaalselt ja kirega. Nagu kõik, tahan ka mina elada oma elu vabaduses. Ilma hirmuta. Eelarvamusteta. Ilma vägivallata. Aga armastusega. Olen homoseksuaal ja ma ei taha seda enam varjata,“ teatas Jankto videopöördumises.

Praha Sparta klubi avaldas, et Jankto oli oma homoseksuaalsuse klubikaaslastele ja meeskonna juhtidele avalikuks teinud juba mõni aeg tagasi.

27-aastane Jankto on Tšehhi koondises pidanud 45 mängu ja löönud neli väravat. Karjääri jooksul on tšehh esindanud ka Itaalia klubisid Udineset, Ascolit ja Sampdoriat.

Eelmisel aastal sai Blackpooli mängijast Jake Danielsist esimene Suurbritannia tegevjalgpallur viimase 30 aasta jooksul, kes teatas avalikult oma homosekusaalsusest. Mullu oktoobris tegi esimese Austraalia jalgpallurina sama avalduse ka Adelaide Unitedi mängija Josh Cavallo.

Jaga
Kommentaarid