Pühapäev: SS16 võitis Rovanperä, kes jõudis kolmandal kohal asuvast Neuville’ist 1,1 sekundi kaugusele. Tänak oli teine (+1,5). Finišis avaldas Tänak, et katse keskel kadusid tema autol pidurid ära. Edu Breeni ees kasvas siiski 11,6 sekundi peale.

SS17-l sõitis võimsalt Neuville, kes saavutas katsevõidu ja kasvatas Rovanperä ees edu 7,1 sekundi peale. Tänak oli neljas (+6,9), Breenile andis ta tagasi 3,1 sekundit. „Peaks kõik korras olema. Keeruline katse, aga tunne on hea,“ rääkis Tänak finišis. SS17 järel selgus, et Katsuta katkestab punktikatse eel ralli mootoriprobleemide tõttu.

Teist kohta hoidnud Craig Breen (Hyundai) hilines punktikatse eel kontrollpunkti ja sai kümnesekundilise ajatrahvi, mis langetas ta tiimikaaslase Thierry Neuville’i taha kolmandaks (+18,5).

Punktikatsel Hyundai vangerdused aga vilja ei kandnud. Neuville tegi ühe sõiduvea ja kaotas katse võitnud Esapekka Lappile 2,7 sekundit. Breen kaotas Lappile kõigest 0,9 sekundit ja tõusis kokkuvõttes ikkagi Neuville’ist mööda teisele kohale. Ralli võitnud Tänak saavutas punktikatsel neljanda koha. Ta sõitis Rovanperäga võrdse aja, kuid tuhandike võrdluses oli parem Rovanperä.

WRC2 arvestuses võidutses Oliver Solberg, kes edestas 42,3 sekundiga Ole Christian Veibyt ja 1.15,1-ga Sami Pajarit. Georg Linnamäe lõpetas ralli neljandana (+2.21,1). Punktikatsel oli ta kolmas ehk jäi esimesena lisapunktidelt välja. Egon Kaur hoidis punktikatse eel 9. kohta, aga kaotas SS18-l Solbergile ligi kolm minutit ja langes lõpuks 11ndaks (+6.35,2). Punktikatsel kaheksandat aega näidanud Virves lõpetas WRC2 ralli üheksandal kohal (+4.33,0).

Rootsi ralli lõppseis:

„Kuuenda käigu“ otsesaadete kava:
Pühapäeval 15.30
Ootame küsimusi kuueskaik@delfi.ee. Nutikaima küsimuse saatjale on välja panna ka väärt auhind.

Kui blogi kohe ära ei lae, palume korra oodata või lehte uuendada.