Koheselt lisati Eesti Ratsaspordi Liidu ja Apollo kino koostöös lisaseansse, millised samuti välja müüdi, muuhulgas ka Tartu suurim Apollo Max saal Eedeni keskuses.

„Tagasiside on olnud väga positiivne. Inimesed ütlevad, et pisar on silmas olnud ja emotsioon laes. Enamike inimeste jaoks on seal mingid äratundmise kohad,“ püüab filmi edu analüüsida Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretär ja filmi produtsent Riina Pill ning jätkab: „Ma jõuan ikka sinna, et meie kogukond on fantastiline. Nad tahavad olla osa sellest. Ja ma pean tõdema, et see film läks ka minu enda jaoks paremaks, kui juba teist korda seda suurelt ekraanilt nägin.“

Filmi režissöör Steiv Silm kinnitab Riina Pilli sõnu: „Eriseansside järel on paljud inimesed astunud mu juurde, soovinud kätt suruda, öelnud silmad niisked aitäh. Üks proua tuli, pisar silmas, deklareerides, et see oli tema elu parim kinoelamus. Mul oli tema üle väga hea meel. Ehkki ma kahtlen, et see nüüd maailma parim film on, kuid väga hea on ta kindlasti.“

Täna algab dokumentaalfilmi „Kaks südant“ juba neljas linastusnädal. Filmi avanädalavahetuse külastatavus oli üle 2000 inimese. „Meil oli ka juhtumeid, kus inimesed ei ole harjunud kinno minnes piletit ette ostma ning kohapeal lõppes see inimese ukse taha jäämisega, sest saalid olid välja müüdud. Esimesel nädalal ületas mitmel juhul piletite nõudlus pakkumist. Tean, et eriseanssidele prooviti pileteid saada suisa järelturult ka poole suurema hinnaga,“ toob Silm välja kurioosseid juhtumeid.

Tänaseks on jõutud juba 4000 kinokülastuse lähedale. „Spordiinimestele meeldivad ikka arvud ja edetabelikohad. Vaatasin Kinolevi statistikat. Selline külastatavus tähendab, et tegemist on viimase kahe aasta edukaima dokumentaalfilmiga Eesti kinodes,“ analüüsib Silm, kes oli ka filmi tootja: „Ja kui vaatasin varasemate aastate numbreid, siis olemasoleva info põhjal on tegu kitsamalt Eesti spordidokumentalistikas läbi aegade teise tulemusega kinolevis.“

„Film on läinud inimestele juba nii palju hinge, et selle aja jooksul, mil seda on kinodes näidatud, on juba hakanud juurde tulema uusi ratsutajaid. Hobused on visuaalselt nii ilusad, et kui sa vaatad neid ilusaid ja ägedaid kaadreid filmist, siis sellel tüdrukul või poisil tekib soov ratsutada,“ toob Riina Pill välja filmi mõju.

„See siiski ei ole reklaamfilm, sest ta tegelikult ei reklaami midagi, küll aga tutvustab üht maailma meie suuremas maailmas, seejuures siinsamas kohe meie kõrval. Ka Tallinnas, aga rohkem linnast väljas. Ta teeb seda, mida filmid peavadki tegema. See on maailm, mida linnainimesel on tihti väga keeruline näha ja märgata. „Kaks südant“ püüab mõista ja aru saada hobuinimestest, nende mõtlemisest, ambitsioonidest ja maailmast,“ iseloomustab Silm filmi filosoofilist tagamaad.

Filmi näeb jätkuvalt Tallinnas Apollo Coca-Cola Plaza kinos ja sellest nädalast ka kinos Artis. Väljaspool pealinna ka Võrus, Viimsis, Pärispea kultuurimajas jne. „Ma julgustan inimesi pöörduma oma kodukoha kino poole, et nad küsiksid, millal seda filmi näha võiks saada!“ annab režissöör teada võimalusest filmi kodukinosse tellimisest: „Loodetavasti jõuab nii varsti film ka Valka ja mujalegi.“. Varasemalt on film linastunud lisaks Apollo kinodele Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares ka Haapsalus, Hiiumaal, Raplas jne. Üldine tagasiside on olnud laias laastus sarnane, kus tänatakse filmi eest ja tõdetakse, et huvi on olnud võrreldav huviga uute Eesti mängufilmide vastu.