Meedias on juba varasemalt kirjutatud, et Glazersid on valmis Manchesteri suurklubi müüma. Inglismaa meedia on võimalikest kosilastest kirjutanud juba pikemat aega. Nüüd teatas aga Sportsmail, et Katari rahabossid on valmis tegema pakkumist, mis teistele sisuliselt võimalust ei jäta.

Katari spordi investeerimisfondile kuulub varasemast juba Prantsusmaa suurklubi PSG (PSG juhtimisega tegeleb igapäevaselt investeerimisfondi president Nasser Al Khelaifi) ning paljude silmis ei ole sellises olukorras ManUnitedi ostmine reaalne. Põhjuseks loomulikult Meistrite liiga, kus kaks tippklubi võivad omavahel vastamisi minna.

Samas kirjutab Sportsmail, et sel korral paneksid raha lauale hoopis teised investorid ning klubide omanike ring oleks seega erinev. Väidetavalt on sel korral tegemist ärimeestega, kes nägid Katari MM-i edukat poolt ning soovivad seda kogemust nüüd rakendada klubijalgpallis. Teadolevalt on ka Katari emiir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani suur Manchester Unitedi fänn. Kui PSG omanikuks olev investeerimisfond on riiklik, siis Unitedi ostmisest unistav investeerimisfond kuulub aga eraisikutele.

Juba praegu räägitakse, et Katarist pärit omanikud annaksid Unitedi peatreenerile Erik ten Hagile üleminekuturul sisuliselt vabad käed ning hollandlane saaks meeskonna täiendamisele kulutada sadu miljoneid eurosid.

Iga selline tehing vajab lõpuks Premier League’i luba. Mäletatavasti ei saanud Saudi Araabia investeerimisfond koheselt vajalikku nõusolekut Newcastle Unitedi ostmiseks. Lõpuks jõuti kompromissini ning tehing sai teoks.