Kui Kalev/Cramo suudab eesmärgi täita, saadakse Europe Cupi K-vahegrupis Gaziantepi (Türgi) järel teine koht. Veerandfinaalis tuleks sel juhul vastu L-grupi võitja – kas Wloclaweki Anwil (Poola) või Bamberg (Saksamaa).

Kumbki võistkond ei tundu olevat Kalev/Cramost tunduvalt kõrgema klassiga. Anwili ja Bambergi eelarved on kindlasti suuremad, aga sama jutt on kehtinud peaaegu kõikide võistkondade kohta, kellega Kalev on tänavu Europe Cupil heidelnud.

Enne täna peetavat viimast vooru on Anwilil L-grupis neli võitu ja üks kaotus, Bambergil kolm võitu ja kaks kaotust. Viimases voorus kohtuvad nad kell 19.30 Poola klubi koduväljakul omavahel. Et Bamberg võitis esimese omavahelise matši 73:69, on panused selged: kumb täna parem on, saab grupis esimese koha.

Wloclaweki Anwil hoiab Poola kõrgliigas 9 võidu ja 10 kaotusega üheksandat kohta. Tegu on sama klubiga, kus kuni ränga põlvevigastuseni mängis Eesti koondislane Janari Jõesaar. Anwili koosseisu kuulub viis ameeriklast ja üks horvaat, olulises rollis on ka mõned Poola korvpallurid. Neist nimekaim, 40-aastane Sczymon Szewczyk, pääseb aga platsile harva.

Europe Cupi esimeses ringis saadi oma alagrupis Soome klubi Kauhjajoki Karhu järel teine koht. Teises ringis on kahel korral alistatud nii Keravnos (Küpros) kui ka Oradea (Rumeenia). Võrreldes Anwiliga on Kalev/Cramo vastased olnud tummisemad.

Aastaid Euroliigas ja seejärel FIBA Meistrite liigas mänginud Bamberg on taandunud Saksamaa Bundesliga keskmikuks. Tänavu hoiavad nad Bundesligas 8 võidu ja 11 kaotusega 11. positsiooni. Koosseisust leiab paar nimekat mängijat, näiteks Saksamaa koondise suure ääre Christian Sengfelderi ja pikka aega Tšehhi koondise liidrite sekka kuulunud Jaromir Bohaciki. Lisaks Kesk-Euroopa klubide jaoks justkui kohustuslikuks saanud viis ameeriklast.

Bamberg lõpetas Europe Cupi esimese ringi alagrupi teisena, sama võitude arvu juures jäädi alla teisele Saksamaa klubile Chemnitz Niners. Teises ringis kaotati nii võõrsil kui ka kodus Oradeale, kahel korral on võidetud Keravnost.

FIBA Europe Cupi play-off'is peetakse kõik seeriad, kaasa arvatud finaal, ühel põhimõttel. Madalama asetusega tiim mängib esimese kohtumise kodus ja teise võõrsil. Võitjaks on kahe matši kokkuvõttes rohkem punkte visanud võistkond.

Kalev/Cramo võimalik veerandfinaal peetakse 8. ja 15. märtsil. Esmalt mängitakse sel juhul Tallinnas. Poolfinaali kuupäevad on 29. märts ja 5. aprill ning finaal peetakse 19. ja 26. aprillil.