Norra jaoks ei alanud võistlus sugugi hästi, sest Ingrid Landmark Tandrevold pidi püstitiiru järel trahviringile minema ning esimese vahetuse järel jäädi Prantsusmaast maha 55,3 sekundiga.

Marte Olsbu Röiseland tõstis teise vahetusega Norra viiendaks ning tänu Sturla Holm Lägreidi heale tööle läks Johannes Thingnes Bö ankruvahetust sõitma juba liidrina.

Otsustavas lasketiirus kasutas Bö aga kolme varupadrunit ning tiirust väljus norralane koos Tommaso Giacomeliga (Itaalia). Viimasel ringil tegi Bö noore itaallasega aga kiirelt sotid selgeks ning tõi Norrale (1+9) võidu.

Itaalia (0+6; +11,6) järel sai kolmanda koha Prantsusmaa (0+9; +55,9) ning neljas oli Austria (0+3; +59,2). Esikuuikusse mahtusid ka Tšehhi (0+7; +1.09,4) ja Saksamaa (1+9; +1.26,5)

Eesti teatenelik, kes kasutas kokku kuut varupadrunit, ületas finišijoone 15. kohal. Kaotust võitjatele kogunes neil neli minutit ja 18 sekundit.

Otseblogi:

Enne võistlust:

Kokku on täna stardinimekirjas 26 riiki. Eesti läheb rajale numbri 17 all. MM-i avavõistlusel moodustavad Eesti neliku Susan Külm, Tuuli Tomingas, Kristo Siimer ja Rene Zahkna.

Teist hooaega Eesti laskesuusatajaid juhendav valgevenelane Fjodor Svoboda tunnistab, et täna segateatesõiduga algavaks MM-iks ei saanud sugugi kõik hoolealused varem koostatud plaani järgi valmistuda. Üleeile õhtuks võistluspaika Oberhofi jõudnud peatreener oli seetõttu ajakirjaniku küsimustele vastates tagasihoidlik. Teisalt polnud tema jutust kuulda otsest pessimismi. Rahulikul toonil olukorda analüüsides rõhutas ta korduvalt, et ei taha ootustest rääkida, sest see paneb sportlaste õlule ebavajalikult suure surve.

„Hoolimata kõigest pole me halvas seisus, kuid mingeid lubadusi ma anda ei soovi,“ lausus ta üleeile õhtul. Koondis oli selleks ajaks ennast MM-i toimumispaigas sisse seadnud ja ka esimene koosolek oli peetud. „Usun, et sportlased suudavad ennast õigel hetkel kokku võtta ja endast maksimumi anda.“

Tänase võistluse stardirivi tipus võtab number ühe all koha sisse Prantsusmaa. Nende koosseisus tulevad rajale Julia Simon, Anais Chevalier Bouchet, Emilien Jacquelin ning Quentin Fillon Maillet.

Võistluse soosikuks võib ilmselt lugeda number kuuega rajale minevat Norra nelikut Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Röiseland, Sturla Holm Lägreid ja Johannes Thingnes Bö.