Mõlemad tennisistid alustasid avasetti kindlalt ning esimese viie geimi jooksul loovutati oma servigeimides kokku kõigest kolm punkti. Seejärel õnnestus Kontaveitil vastase palling murda, kuid Rogers suutis kohe järgmises geimis samaga vastata. Järgmised kaks geimis kuulusid aga taaskord Kontaveitile, kes lõi avaseti 6:4 lukku.

Teise seti alguses suutis Rogersil kiirelt eestlanna pallingu murda. Kontaveitil avanes küll 2:3 seisul murdevõimalus, kuid paraku tal seda realiseerida ei õnnestunud ning lõpuks võttis hoopis ameeriklanna teise murde toel 6:3 setivõidu.

Kolmandas setis jäi Kontaveit taaskord kiirelt murdega taha ning 0:3 seisul võttis ta alaselja vigastuse tõttu meditsiinilise vaheaja. Pärast pausi suutis Kontaveit oma pallingut hoida, aga pärast viiendat geimi otsustas siiski edasisest mängimisest loobuda.

Veerandfinaalis läheb Rogers vastamisi šveitslanna Belinda Benciciga (WTA 9.), kes oli täna 6:4, 6:3 parem Marta Kostjukist (WTA 57.).

Otseblogi:

Enne kohtumist:

Rogers alistas eilses avaringi kohtumises kanadalanna Leylah Fernandeze (WTA 39.) tulemusega 6:4, 6:7 (5), 6:1. 30-aastane ameeriklanna sai tõsise tööpäeva. Mäng kestis ligi kaks ja pool tundi.

Kontaveit on Rogersiga varem kohtunud kolmel korral. Kontaveit juhib mängudega 2:1. Viimati mängiti 2021. aasta Austraalia lahtiste kolmandas ringis. Rogers teenis 6:4, 6:3 võidu. 2019. aasta Wimbledoni avaringis võitis Kontaveit 6:0, 3:6, 6:4. 2013. aasta Auclandi turniiri kvalifikatsiooni teises ringis jäi eestlanna peale 6:1, 6:2.

Kontaveit ütles avaringi võidu järel, et ka teine matš tuleb kindlasti raske. „Mõlemad [Rogers ja Fernandez] on tulnud kvalifikatsioonist, aga on väga head mängijad. Kindlasti tuleb keeruline matš. Hoian silma peal, kuidas nende omavaheline mäng läheb, aga praegu on kõige tähtsam, et ma taastuksin enda mängust ära,“ kommenteeris eestlanna.

Kontaveit alistas avaringis hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 23.) 4:6, 7:6 (4), 6:4.

Kontaveiti ja Rogersi mäng on kavas kolmapäeval Eesti aja järgi kõige varem kell 18.00.

Selle paari võitja võib järgnevalt ehk veerandfinaalis kohtuda Belinda Benciciga (WTA 9.).